Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

Datum: 16/5/2002
Auteur: Rob Luijten

Gewonde na aanrijding, bestuurder rijdt door
Een 67 jarige Tilburger raakte woensdagavond om 17.35 uur ernstig gewond toen hij op de Ringbaan Oost werd aangereden. De man stak vanaf de Lourdesstraat bij groen voetgangerslicht de ringbaan over richting Caspar Houbenstraat. Vanuit de richting Ringbaan West kwam op dat moment een auto, vermoedelijk een groene VW bora, met hoge snelheid aanrijden. De bestuurder reed over de uitvoegstrook voor linksaf, zonder snelheid te verminderen en door rood licht, rechtdoor de kruising op. Daarbij schepte hij de 67 jarige Tilburger. De bestuurder reed zonder te stoppen na de aanrijding in de richting van de Ringbaan Zuid door. De voetganger werd met een rib- en beenbreuk opgenomen op de intensive care van het Elisabeth ziekenhuis.

Winkeldief
Een 32 jarige Tilburger werd woensdagavond kort voor 19.00 uur betrapt toen hij bij een bouwmarkt aan de Hestiastraat in Tilburg een boormachine wilde wegnemen. De man werd overgedragen aan de politie. Deze gaven de boormachine t.w.v. 134,95 Euro terug aan de eigenaar. De winkeldief kreeg op het bureau een boete van 250,- Euro opgelegd door de parketsecretaris. Na betaling hiervan kon de man weer naar huis.

Agressieve klant
Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg hield beveiligingspersoneel woensdagavond om 21.00 uur een agressieve vrouw aan. Deze vrouw, een 44 jarige Tilburgse, had personeel lastig gevallen en werd verzocht de winkel te verlaten. Hierop begon ze met flessen te slaan en te gooien. Met moeite werd de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. Een 25 jarige beveiligingsmedewerker raakte daarbij licht gewond omdat hij door de vrouw werd gebeten, geschopt en werd geraakt door rondvliegende flessen. Hij deed aangifte van mishandeling.

Controle
Bij een bromfietscontrole op verschillende plaatsen in Tilburg West woensdagavond tussen 17.30 en 21.30 uur, deelde de politie 41 bekeuringen uit. Bij de in totaal 33 gecontroleerde brom- en snorfietsen werden verschillende overtredingen geconstateerd. Zo droegen 10 bestuurders geen helm, was bij 22 voertuigen de snelheid te hoog en hadden er 5 geen geldige verzekering. Twee bestuurders hadden geen bromfietscertificaat en 2 voerden onterecht de oranje i.p.v. de gele plaat.