Openbare Bibliotheek Oss

15 mei 2002

Tentoonstelling wonen en design in Bibliotheek Oss

Tot en met zaterdag 8 juni 2002 is in de Bibliotheek Oss een tentoonstelling te zien met panelen waarop in beeld is gebracht hoe het proces verloopt van een vloerontwerp tot eindproduct bij de klant in huis. Ontwerpster Josée de Pauw van Design Studio Forbo Linoleum heeft de getoonde collectie van Tweeds and Crocodiles vloeren samengesteld. Verder zijn er design artikelen beschikbaar gesteld door Punt Uit! uit Oss, waaronder een stoel van designersgroep 'hidden', miniatuurdesignmeubels en producten van Alessi. De tentoonstelling wonen en design is te bekijken tijdens openingsuren van de Bibliotheek Oss.

Tweeds and Crocodiles vloeren Het ontwerpproces begint met denken, tekenen, plakken en brainstormen. Ontwikkelingen in het modebeeld worden in beeld gebracht op moodboards, waardoor ontwerpers inspiratie krijgen voor kleuren en structuren. Met gips wordt van de gekozen structuren een reliëfontwerp gemaakt, dat daarna op film wordt gezet. Vervolgens worden kleurproeven gemaakt, ingescand en komen er computerprints waarmee de conceptcollectie wordt samengesteld. Daarna is de collectie gereed en wordt er een reclamecampagne tot stand gebracht. De collectie wordt gepresenteerd aan de klant met displays, folders en boeken.

Josée de Pauw Josée de Pauw volgde haar opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Zij werkte 10 jaar lang samen met Benno Premsela en heeft een eigen ontwerpstudio. Ook gaf zij les aan de Design Academy en sinds 2000 is zij manager van de design studio van Forbo-Linoleum. In 1981 ontving zij de Kho Liang Le-prijs voor haar werk.

De tentoonstelling over 'Wonen: het ontstaan van een ontwerp' met design producten van Interieurvormgeving Punt Uit! te Oss is tijdens openingsuren gratis te bekijken op de begane grond in de Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10.