Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 16 mei 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Leek-Noordhorn: flitspaal noteert veel snelheidsovertredingen op In de periode van 6 mei tot 14 mei zijn er 2256 snelheidsovertredingen geconstateerd met de flitspaal langs de Rijksstraatweg bij Noordhorn. Het gaat voor het grootste deel om geringe overtredingen, maar wel boven de marge van 7 km/u te hard. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Op de Diepswal in Leek (eveneens maximum 50 km/u) zijn tussen 29 april en 14 mei 2002 in totaal 570 overtredingen geconstateerd.

Appingedam: rubberboot gestolen; politie zoekt naar getuigen De politie is op zoek naar getuigen die iets weten over de diefstal van een rubberboot vanaf een trailer die in de tuin stond van een woning aan de Woldweg in Appingedam. De boot stond als zodanig te koop aangeboden, maar is woensdagmorgen tussen 7.45 uur en 8.45 uur daar weggehaald. Het slot was doorgeknipt. Het ging om een grijze nieuwe rubber boot van het merk BOMBARD met een lengte van 3.10 m. Zij die iets hierover weten worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl 0900-8844 (lokaal tarief).

Winschoten: man aangehouden voor mishandeling buurvrouw Een 44-jarige man uit Winschoten is woensdagavond aangehouden voor het mishandelen van zijn buurvrouw. Tevens had hij de vrouw bedreigd met een mes. De vrouw raakte gewond aan het hoofd en is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De buurman was bij de komst van de politie nog zeer agressief en kon met moeite worden meegenomen naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. De ruzie ging vermoedelijk over loslopende honden.

Wildervank: gewonde bij botsing
Een 28-jarige inwoonster van Stadskanaal is woensdagmiddag gewond geraakt toen de auto waarin ze meereed achter op een langzaam rijdende auto botste. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op de K. J. De Vriezestraat in Wildervank waar de bestuurder van de botsende auto, een 25-jarige inwoner van Stadskanaal, te laat in de gaten had, dat twee autos die voor hem reden en bezig waren elkaar onderling in te halen, aanmerkelijk langzamer reden dan hij. Hij kon zijn auto niet meer tijdig tot stilstand brengen en botste op de meest rechtse auto, bestuurd door een 56-jarige inwoner van Wildervank. Deze kwam met de schrik vrij. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Snelheidscontroles
In de provincie zijn woensdag weer diverse snelheidscontroles geweest Op de Provincialeweg in Zuidhorn richting Oldekerk, zijn op een weggedeelte waar 60 km/u van kracht was, 246 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst genoteerde reed 84 km/u. Op de Heereweg in Aduard (50 km/u) werden 287 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er eveneens 31 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 73 km/u. Op de Rengerslaan in Kolham (50 km/u) werden 5 bestuurders bekeurd. De hoogst genoteerde reed 78 km/u.

Groningen: vrouw (23) lastig gevallen
De politie werd woensdagnacht naar de Poelebrug gestuurd waar een 23-jarige vrouw uit Groningen werd lastig gevallen door twee mannen. De beide mannen vertrokken in een auto en werden achterhaald op de Nieuwstad. Een 22-jarige man uit Woldendorp werd naar het bureau gebracht en hij kreeg een proces-verbaal voor belediging. Daarna werd hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: meisje valt na botsing met wielrenner Op het fietspad van de Rozenburglaan fietste een 13-jarig meisje uit Tolbert omstreeks 14.30 uur samen met wat vriendinnen toen zij in botsing kwam met een wielrenner. Het meisje kwam met een flinke smak op de grond terecht en is met hoofd- en armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De wielrenner is na het ongeval doorgereden.

Groningen: fietser aangereden door auto
Een bestuurder van een donkerkleurige Alfa Romeo verleende woensdagochtend bij het afslaan op de kruising van het Damsterdiep met de Florakade geen voorrang aan een 19-jarige fietser uit Harkstede. De fietser kwam ten val en werd met schaafwonden en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist reed door na de aanrijding. De politie heeft op basis van getuigenverklaringen gezocht naar de auto maar deze vooreerst nog niet gevonden. Nader onderzoek is ingesteld.

Groningen: cameratoezicht ziet verkoop gestolen fiets Door het cameratoezicht werd woensdagnacht gezien dat er op de Grote Markt een fiets werd verhandeld. De twee mannen werden respectievelijk op de Grote Markt en in de Poelelestraat aangehouden. Een 18-jarige jongen uit Groningen bekende de fiets voor vijf euro gekocht te hebben van een 24-jarige man uit Winschoten. De Winschotenaar werd ingesloten voor nader verhoor over de gestolen fiets. De Stadjer werd bekeurd voor het helen van de fiets. Hij deed afstand van de fiets.

Groningen: man (25) aangehouden voor mishandeling Een 58-jarige man uit Groningen werd woensdagavond zonder directe aanleiding door een 25-jarige Stadjer mishandeld op het Gedempte Zuiderdiep. De Stadjer, die onder invloed van alcohol en drugs verkeerde, liep tegen het slachtoffer aan en mishandelde hem. Het slachtoffer werd voor een hoofdwond behandeld door ambulancepersoneel. Op aanwijzingen van getuigen werd de geweldpleger aangehouden in de Herestraat. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: rijden zonder rijbewijs en onder invloed Een 34-jarige automobilist uit Sebaldeburen werd woensdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 2.0 en het bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg en proces-verbaal en een dagvaarding. De man pleegde verzet bij zijn aanhouding en werd met gepast geweld naar het bureau gebracht.

Groningen: grote bromfietscontrole in Beijum
Bij een verkeerscontrole die woensdagavond gehouden werd in de wijk Beijum werden in totaal 53 bonnen uitgeschreven. Het merendeel van de bekeuringen waren voor te veel vermogen van de brommer (19) en geen verzekering (12). Verder waren er nog bonnen voor technische gebreken , geen helm dragen en geen bromfietscertificaat. Een 21-jarige jongen uit Groningen protesteerde wel op unieke wijze tegen de controle. Nadat gesommeerd was om mee te rijden naar de controleplaats stapte hij op het fietspad Garsthuizermaar van zijn brommer. De brommer reed door en belande in de naastgelegen sloot. De jongen werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel en de brommer werd uit het water gevist. Bij de controle van de brommer op de rollenbank bleek deze te veel vermogen te hebben.

Groningen: dope in auto gevonden
Bij een controle op verdovende middelen op de Nijensteinheerd werd een auto, met twee inzittende mannen uit Drachten, beide 31 jaar oud gecontroleerd. In totaal werd in de auto zon vijf gram harddrugs gevonden. De mannen bekenden de dope gekocht te hebben in de stad en werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: mislukte overval op juwelier
De politie kreeg woensdagmiddag de melding dat een juwelier in de Poelestraat werd overvallen. Op de Poelebrug troffen de agenten de overvaller aan die in de kraag was gevat door omstanders. De overvaller, een 32-jarige man zonder vaste woonplaats, was de winkel binnen gekomen en eiste direct geld. Het personeelslid van de juwelier duwde de man weg die daarop een staaf tevoorschijn haalde en de winkelier een klap in het gezicht gaf. Hij vluchtte vervolgens uit de zaak achterna gezeten door het geslagen personeelslid. Hij werd na de aanhouding voor behandeling van zijn aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht. De overvaller is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: bedrijfsongevallen
Bij het opbouwen van een steiger bij een pand aan de Verlengde Hereweg leunde een 22-jarige werknemer woensdagochtend op een lichtkoepel. De koepel hield het gewicht van de man uit Groningen niet waarna hij vier meter naar beneden viel. Met onbekend letsel is de man naar het ziekenhuis gebracht. Bij een in aanbouw zijnde woning aan de Hogeweg kreeg een 56-jarige bouwvakker uit Nieuwe Pekela een lading gipsplaten op zijn been. Hij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. In beide gevallen is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)