Ingezonden persbericht


Trend Micro ServerProtect voldoet aan eisen TotalStorage Proven-programma van IBM

Eerste antivirus-oplossing als onderdeel van IBM NAS-systemen

Utrecht, Nederland, 16 mei 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internetbeveiligingsoplossingen, heeft de testen voor de interoperabiliteit van de ServerProtect-antivirusoplossing met de TotalStorage Network Attached Storage (NAS) 200-, 300- en 300G-server van IBM succesvol afgerond. Daarmee voldoet de Trend Micro-oplossing aan de testeisen van het kortgeleden geïntroduceerde IBM TotalStorage Proven-programma. Dit programma richt zich op interoperabiliteit bij de ontwikkeling en levering van producten en oplossingen van derde partijen. Trend Micro introduceert ook een speciale CD met een 30 dagen-versie van ServerProtect voor de eerdergenoemde NAS-producten.

Veel bedrijven zetten NAS in om bestanden efficiënt op te slaan en te delen binnen de organisatie. Tegelijkertijd blijven virussen een groeiende bedreiging voor de data-integriteit en systeembeveiliging. De kosten van een virus bestaan uit de kosten van systeemuitval, het herstellen van de gevolgen voor het netwerk, inclusief de personeelskosten, en de gederfde inkomsten door de downtime en verminderde systeembeschikbaarheid.

"Klanten eisen bewezen antivirusoplossingen en bescherming van hun NAS-systemen en infrastructuren. ServerProtect biedt dit alles. Door ServerProtect te testen binnen het TotalStorage Proven-programma hoeven klanten geen eigen middelen in te zetten om de uitwisselbaarheid van software te testen", zegt David Rowe, Executive Vice-President Global Marketing van Trend Micro. "We hebben al een jarenlange relatie met IBM en onze deelname aan het TotalStorage Proven-programma onderstreept dat beide bedrijven nauw samenwerken om de klanttevredenheid te verbeteren door het stimuleren van de uitwisselbaarheid van oplossingen."

ServerProtect van Trend Micro biedt allesomvattende antivirus-scanning in netwerken met fileservers die gebruikmaken van Windows 2000, Windows NT en Novell Netware. Het beheer vindt plaats via een web based- of een Windows-console met centrale scanmogelijkheden, patroonupdates, event-rapportage en antivirusconfiguraties. ServerProtect kan direct op NAS-apparatuur geïnstalleerd worden.

Trend Micro loopt voorop bij de ontwikkeling van op gateway of server gebaseerde technologieën die vandaag de dag verkocht worden. ServerProtect is een bewezen oplossing die verschillende certificeringen heeft ontvangen, inclusief ICSA-certificering en onderscheidingen van tijdschriften als Windows NT en Network Computing. IBM-klanten krijgen de beschikking over de enige antivirusoplossing op de markt die getest is op interoperabiliteit binnen het TotalStorage Proven-programma voor IBM NAS-systemen.

"Trend Micro vergroot haar zichtbaarheid bij IBM business partners en de IBM-gemeenschap, waardoor de bekendheid bij klanten en de kans op naadloze betrouwbare implementaties toeneemt. Dit verkort de verkoopcyclus en resulteert uiteindelijk in grotere klanttevredenheid", aldus Kathleen Smith, Vice-President Storage Solutions voor de Storage Systems Group van IBM.

Het IBM TotalStorage Proven-programma ondersteunt Independent Software Vendors (ISV's) bij de bouw van hoogwaardige oplossingen op basis van de nieuwste technologieën en toonaangevende storage-platforms. Verder neemt de ontwikkeltijd af omdat diverse elementen al in een eerdere fase getest zijn.

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/