Ingezonden persbericht


Network Associates introduceert nieuwe McAfee antivirussoftware voor Midden- en KleinBedrijf

Door nieuwe ePolicy Orchestrator technologie nog betere beheersbaarheid en controle van antivirusbeleid

AMSTERDAM, 13 mei 2002 - McAfee Security, onderdeel van Network Associates (NYSE: NET), introduceert vandaag de Small Business Editions van McAfee Active Virus Defense (AVD) en McAfee Active VirusScan. Deze nieuwe productedities bieden kleine- en middelgrote bedrijven (MKB) betere bescherming bij virusaanvallen door het toevoegen van de unieke en geavanceerde beheer- en rapportagemogelijkheden van McAfee ePolicy Orchestrator. Deze console wordt door verschillende van de grootste bedrijven ter wereld gebruikt voor het beheren en controleren van hun antivirusbeleid.

De MKB-edities van McAfee Active VirusScan en McAfee Active Virus Defense zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijven tot 250 werknemers.
* De McAfee Active VirusScan Small Business Edition bevat VirusScan software voor bescherming van de desktop, NetShield software voor bescherming van de file server, en McAfee ePolicy Orchestrator voor het implementeren en beheren van een geavanceerd, waterdicht antivirusbeleid.
* De McAfee Active Virus Defense Small Business Edition is nog uitgebreider dan de Active VirusScan editie en bevat naast VirusScan software voor desktops en NetShield software voor file servers tevens GroupShield software voor email servers, en WebShield software voor het beschermen van de internet gateway. Al deze verschillende functies kunnen worden beheerd met behulp van de ePolicy Orchestrator software.

* "McAfee's doelstelling, het beschermen van bedrijven van alle soorten en maten tegen steeds weer verder ontwikkelende virusbedreigingen, wordt onderstreept door deze nieuwe MKB-edities," vertelt Patrick Aalbers, marketing manager Benelux van Network Associates. "Door de technologie van ePolicy Orchestrator aan deze MKB-edities toe te voegen kunnen we nu kleinere bedrijven dezelfde mogelijkheden voor detectie en beheer aanbieden die de grootste bedrijven ter wereld ook gebruiken voor virusbescherming."
* McAfee ePolicy Orchestrator, dat aan de basis ligt van de MKB-edities, is in staat antivirussoftware van verschillende aanbieders te beheren en resultaten te rapporteren en maakt de snellere inzet van nieuwe software mogelijk, factoren die bepalend zijn voor een effectieve antivirusbescherming. Door de mogelijkheid software van verschillende bedrijven te beheren kunnen kleinere bedrijven nu ook Symantec software, zoals Norton AntiVirus, beheren en updaten vanuit één centraal punt.
* McAfee Active VirusScan en Active Virus Defense Small Business Editions zijn verkrijgbaar vanaf vandaag voor kleine en middelgrote bedrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de McAfee Security afdeling van Network Associates, 020-586 6140, of de site bezoeken op www.mcafeesecurity.com

* Over McAfee Security

* McAfee Security is een productdivisie van Network Associates die bedrijven beschermt tegen beveiligingsinbreuken, virusaanvallen en gemengde bedreigingen ('blended threats'). McAfee Security biedt uitgebreide netwerkbescherming dankzij geavanceerde technologieën voor antivirus, encryptie, desktop firewall, indringersdetectie, kwetsbaarheidanalyses en managed security. Alle McAfee Security producten en diensten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft remedies ontwikkeld voor grote uitbraken zoals LoveLetter, CodeRed en Nimda.

Ingezonden persbericht