Politie Midden- en West Brabant

Twee doden bij aanrijding in Tilburg

Datum: 16/5/2002
Auteur: Enny de Wit

Bij een aanrijding tussen twee autos en een fietser zijn op het Korvelplein in Tilburg op woensdag 15 mei 2002 omstreeks 18.15 uur twee personen om het leven gekomen. Na het ongeval werd het Korvelplein voor een deel tijdelijk afgesloten.

Rond genoemd tijdstip reden twee fietsers, een echtpaar, achter elkaar over het Korvelplein, komende uit de Laarstraat. Zij wilden rechtsaf slaan richting Korvelseweg. Ter hoogte van de bushalte stond een personenauto op de rijbaan stil. De bestuurder, een man van middelbare leeftijd uit Tilburg, wilde linksaf de Oerlesestraat inrijden. Op dat moment kwam vanuit de laarstraat een andere personenauto (Jeep) het Korvelplein opgereden, rijdende in de richting Korvelseweg. Waarschijnlijk is deze bestuurder een 70-jarige man uit Hilvarenbeek, onwel geworden, waarna hij gas bij gaf en de macht over het stuur verloor. Deze auto schepte de laatste fietser, een 61-jarige vrouw uit Tilburg, en sleurde haar vervolgens een meter of vijf mee. Daarna reed deze personenauto regen de stilstaande personenauto, duwde deze nog enkele meters vooruit om vervolgens tot stilstand te komen.

De fietster overleed ter plaatse. De bestuurder van de jeep werd door omstanders uit de auto gehaald en vervolgens gereanimeerd. Later werd deze man door de ambulance afgevoerd. Direct daarna overleed deze man.

Zowel de bestuurder van de stilstaande auto als de mannelijke fietser raakten niet gewond. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Door de unit forensisch technisch onderzoek van de politie werd een technisch onderzoek ingesteld. Ook werd een gedeelte van het plein een tijd afgesloten in verband met een reconstructie. Een aantal omstanders, die getuige waren van het ongeval, kregen Slachtofferhulp aangeboden.