Nieuw-Vlaamse Alliantie

De polder was te vlak geworden (16/05/02)

Voor de N-VA bevestigen de halvering van paars en het verkiezingssucces van enkele Nederlandse partijen, zowel ter linker als ter rechterzijde, de nood aan een duidelijke, rechtlijnige politiek die inhoud boven verpakking stelt, die doet wat ze zegt, zonder taboes.

De Nederlandse kiezer heeft afgerekend met de paarse eenheidsworst, met de afvlakking van het politiek polderlandschap. Net zoals in Vlaanderen, verdringen de Nederlandse politieke partijen elkaar in het grijze centrum. De partijprogramma's van de grote politieke formaties zijn verworden tot doorslagjes van elkaar. Menig politicus herkent tegenwoordig zichzelf... in het project van de ander. Bezieling en overtuiging hebben plaats gemaakt voor politieke marketing die met een blitse verpakking het gebrek aan inhoud moet verdoezelen.

De N-VA bewijst dat jong en oud opnieuw interesse, en zelfs enthousiasme kan opbrengen voor een politieke partij. Maar dan wel voor een politieke partij met een klare visie en duidelijke stellingnames, ronduit en rechtlijnig, zonder taboes. Een partij die consequent is in haar politiek denken én handelen, omdat ze de kracht heeft van de eigen overtuiging.

De Vlaamse politieke 'herverkaveling' biedt geen soelaas. Eenvoudigweg omdat politieke overloperij niets van doen heeft met inhoud, met het vertrouwen in de politieke instellingen, met de kloof tussen burger en politiek, laat staan met het algemeen Vlaams belang. De voordelen van een herverkaveling reiken niet verder dan het politieke eigenbelang.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be