Gemeente Steenbergen

Vanaf 6 mei a.s. is binnen de gemeente gestart met met behulp van een hogedruk spoelwagen en een vacuümzuigwagen.

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat het toilet gaat borrelen. U wordt geadviseerd om met name bij woningen waarbij de ontluchting van huisriool onvoldoende is, het deksel op het toilet naar beneden te doen.

---

Werkzaamheden aan de provinciale weg N257

Dinsdag 21 mei wordt gestart met de reconstructie van de drukste weg door Steenbergen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden duren tot medio september.
Het werk is onderverdeeld in drie vakken, elk vak wordt uitgevoerd in ca. 4 weken:

A: 21 mei tot medio juni, het gedeelte Franseweg (tussen Rondweg Oost en Molenweg).
B: juni tot bouwvakantie, het gedeelte Burgemeester Van Loonstraat (van Molenweg t/m Kaaistraat).
C: bouwvak tot medio september, het gedeelte Kade / Zeelandweg-Oost (tussen Kaaistraat en Graaf Hendrikstraat).
Ten behoeve van de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan (ca. 2 weken) in vak A wordt het weggedeelte Franseweg afgesloten voor alle verkeer.

Gedurende de werken in vak B en C zal het verkeer worden geregeld met behulp van verkeerslichten.

---

Ophalen huisvuil

De route voor de duobakken van maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) wordt gereden op zaterdag 18 mei.

---

Verkeersmaatregelen

Op zondag 19 mei (eerste Pinksterdag) is de Markt en de Westdam gelegen tussen het Doktersdreefje en de Wijnstraat te Steenbergen afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers in verband met het beachvolleybaltoernooi.

Op maandag 20 mei (tweede Pinksterdag) is de Markt te Steenbergen afgesloten in verband met een sportevenement van Sportcentrum Dinami.

Op zondag 26 mei van 09.30 uur tot 15.45 uur is de Kapelaan Kockstraat, Boomdijk, Nieuw Kromwielswegje, Groenedijk, Oud Kromwielswegje, Welbergsedijk, Laurentiusdijk, Pastoor Kerckerstraat, Corneliusstraat, Kinderbaantje, Pastoor Ermenstraat en Canadezenweg te Steenbergen afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers, in verband met het houden van atletiekwedstrijden.

Op woensdag 29 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur is de Wilhelminastraat, Emmastraat en Julianastraat te Steenbergen gesloten voor alle verkeer behalve voetgangers in verband met een straatspeeldag.

Op vrijdag 31 mei is het Oranjebolwerk ter hoogte van de Wouwsestraat, de hoek Oranjebolwerk / Kruitweg (één rijstrook), de Kruitweg gelegen tussen het Oranjebolwerk en de Jacob van Grimmesteijnstraat, de hoek Kruitweg / Jacob van Grimmesteijnstraat (één rijstrook) en de hoek Jacob van Grimmesteijnstraat / Middenwal (één rijstrook) te Steenbergen gesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers in verband met het houden van een sponsorloop van de Maria Reginaschool.
---

Belangrijk bericht voor mensen die nu huursubsidie krijgen met ingang van 1 juli 2002 verandert het aanvragen van huursubsidie

Het Ministerie van VROM gaat met ingang van 1 juli 2002 een belangrijke wijziging van de huursubsidie uitvoeren. De wijziging gaat over de manier waarop de huursubsidie kan worden aangevraagd.

Wat wijzigt er precies?
Huursubsidie wordt telkens voor een periode van een jaar toegekend. Zon periode wordt het subsidiejaar genoemd. Een subsidiejaar begint altijd op 1 juli en eindigt een jaar later ook weer op 1 juli. Vroeger moest voor het nieuwe subsidiejaar een papieren vervolgaanvraag worden ingediend. Het Ministerie van VROM stuurde de vervolgaanvragen elk jaar automatisch naar de huurder, maar vaak ook naar de verhuurder. De verhuurder of de gemeente hielp bij het invullen van de aanvraagformulieren. De manier van indienen van de vervolgaanvragen gaat dit jaar veranderen. Voortaan hoeft u geen papieren vervolgaanvraag meer in te dienen! Het ministerie van VROM zorgt ervoor dat u automatisch bericht krijgt over de huursubsidie voor het nieuwe subsidiejaar.

Wat betekent Automatisch Continueren?
Automatisch Continueren betekent dat u automatisch bericht krijgt over uw huursubsidie voor het nieuwe subsidiejaar. Dit jaar is dat het subsidiejaar 1 juli 2002 tot 1 juli 2003.
Het Ministerie van VROM probeert zoveel mogelijk om de huursubsidie automatisch te continueren. Dit lukt echter niet altijd. Lukt het wél dan krijgt u in april 2002 een brief van VROM. In die brief staat dat de huursubsidie voor het nieuwe subsidiejaar automatisch wordt geregeld. U hoeft dan zelf niets te doen. Na ongeveer één maand krijgt u weer een bericht. Dat bericht heet een Huursubsidiebericht. Daarin staat informatie over uw nieuwe huursubsidie.

Wat moet u doen als u geen automatisch bericht krijgt? Heeft u op 1 mei 2002 geen brief van VROM gekregen over de huursubsidie voor het nieuwe subsidiejaar? Dat betekent dat het automatisch continueren bij u niet is gelukt. U moet dan zelf wat doen. Vanaf 15 mei 2002 kunt u terecht bij uw verhuurder of uw gemeente. De verhuurder of de gemeente heeft dan een formulier Eerste Aanvraag voor u. Dat formulier moet u gebruiken als u weer huursubsidie wilt vanaf 1 juli 2002.

---

Informatie en vragen over een calamiteit?
bel (0800) 02 02 010

---

Bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het innemen van standplaats op de Kade te Steenbergen ten behoeve van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. De standplaats wordt tot en met 7 juli 2002 ingenomen.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van bekendmaking gemotiveerd bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Verzocht wordt op de linkerbovenhoek van de enveloppe te vermelden: bezwaarschrift.
Zwembaden De Meermin en Aquadintel

10.00 uur - 17.00 uur.
Zwembad De Meermin maandag de gehele dag gesloten. Zwembad Aquadintel donderdag de gehele dag gesloten.

Activiteiten zwembad Aquadintel:
ma 10 t/m vr 14 juni: zwemvierdaagse met sponsoractie voor Doe een Wensstichting Nederland.
vr 23 aug op za 24 aug: nachtzwemmarathon.
Tijdens de schoolvakantieperiode zal er enkele weken een springkussen voor de jeugd zijn.
Aanvraag voor een exploitatievergunning
Ontvangen is een aanvraag voor een exploitatievergunning van Kinderdagverblijf Toerdeloo V.O.F. voor het uitbreiden van het bestaande kinderdagverblijf aan de Watertorenweg 1, 4651 AB te Steenbergen.

De stukken liggen vanaf 17 mei 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de Kaaistraat 47 te Steenbergen.

---
Openbare vergadering
Deze vergadering begint om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergadering mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vergadering, het woord voeren.
Op de gemeentelijke teletekstpagina's van TV-Gazet (pagina 213) wordt de agenda van de raadsvergadering vermeld. De onderwerpen liggen ook ter inzage bij de receptie in het stadhuis.

---

Evenementen

zo 19 mei: beachvolleybaltoernooi op de Markt te Steenbergen. Info tel 563231.
ma 20 mei: sportevenement op de Markt te Steenbergen. Info tel 566090. vr 24 mei en za 25 mei: Borstrockfestival te Nieuw-Vossemeer. Info tel (0166) 672149.
zo 26 mei: atletiekwedstrijden te Steenbergen (Welberg), te weten een halve marathon, diverse prestatielopen en een skeelerwedstrijd. Info tel (06) 14639744.
ma 27 t/m do 30 mei: avondwandelvierdaagse te Nieuw-Vossemeer. Info tel 502169.
wo 29 mei: straatspeeldag in Steenbergen. Info tel 567420. vr 31 mei: sponsorloop tbv de Sint Gummaruskerk. Info tel 563346. za 1 juni: Suikerstad Sportief te Dinteloord. Info tel 524054. Pagina aangepast op: 16-05-2002 .