Kodak introduceert twee geavanceerde nieuwe APS-camera's

Kodak Advantix C470 Auto-Focus en de Kodak Advantix F620 Zoom

Vianen, 16 mei 2002 - Kodak lanceert twee nieuwe Kodak Advantix APS (Advanced Photo System) -camera's, de Advantix C470AF en de Advantix F620 Zoom. Deze twee nieuwe consumentencamera's bieden de voordelen van APS - waaronder het gemakkelijk en foutloos inleggen van de film, drie verschillende beeldformaten en gemakkelijk nabestellen via een indexfoto - in een compact en modern ontwerp.

De Advantix C470AF en Advantix F620 Zoom zijn eenvoudig te gebruiken en leveren foto's van hoge kwaliteit op, zowel binnen als buiten. Dankzij de ingebouwde flitser zijn ook foto's die binnenshuis of in het donker genomen worden, altijd optimaal belicht.

De Kodak Advantix C470AF biedt:

· De keuze uit drie APS-fotoformaten: klassiek (C), 16:9 (H) en panorama (P);
· Een 25 mm auto-focus lens met een lichtsterkte van f/5,6 en een minimale opnameafstand van 80 cm;
· Geheugen voor de scherpstelling;

· Opklapbare flitser die ver boven de lens wordt geplaatst, zodat 'rode ogen' worden voorkomen en vingers niet snel de flitser blokkeren. Het flitsbereik bedraagt 4 meter;
· Een veiligheidsvergrendeling die voorkomt dat het filmcompartiment kan worden geopend terwijl de film nog niet is teruggespoeld;
· Geschikt voor APS-films met een gevoeligheid van ISO 50 tot ISO 800;
· Een LCD-display met een teller voor het aantal opnames en indicaties voor de camerainstellingen;
· Zelfontspanner.

De Kodak Advantix F620 Zoom biedt:

· De keuze uit drie APS-fotoformaten: klassiek (C), 16:9 (H) en panorama (P);
· Een 24-48 mm auto-focus zoomlens met een lichtsterkte van f/4,5-f8,4 en een minimale opnameafstand van 60 cm;
· Geheugen voor de scherpstelling;

· Ingebouwde flitser met 'anti rode-ogen functie' en een bereik van 4 meter;
· Een veiligheidsvergrendeling die voorkomt dat het filmcompartiment kan worden geopend terwijl de film nog niet is teruggespoeld;
· Geschikt voor APS-films met een gevoeligheid van ISO 50 tot ISO 1600;
· Een LCD-display met datum/tijd, een teller voor het aantal opnames en indicaties voor de camerainstellingen. De datum en tijd van de opname kunnen desgewenst achterop de foto worden afgedrukt.
· Zelfontspanner.

De Advantix F620 Zoom beschikt verder over PQI (Print Quality Improvement), dat zorgt voor een optimale uitwisseling van informatie tussen de camera en de film, voor betere resultaten.

De consumentenprijs van de Kodak Advantix C470AF bedraagt EUR 90,50. De consumentenprijs van de Kodak Advantix F620 Zoom bedraagt EUR 136,-. Beide nieuwe Kodak Advantix-camera's worden standaard geleverd met een film, cameratas, draagriem, batterij(en) en een gebruiksaanwijzing.

Kodak en infoimaging
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera's, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen Voor meer informatie:

Kodak Consumer Imaging
Contactpersoon: Nynke Nijkamp
Tel.: 0347 - 363636
nnijkamp@kodak.com

of

Monogram Communication Strategies b.v.
Contactpersoon: Jan Faber of Judith van Essen
Tel.: 023 - 5628208
janf@monogram.nl, judithve@monogram.nl

Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372