Provincie Zuid-Holland

waarnemend burgemeester van Strijen

Persbericht

16-05-2002
A. Oster
waarnemend burgemeester van Strijen

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de heer A. Oster ( 64 jaar, VVD) met ingang van 15 juni benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Strijen. De heer Oster was van 1998 tot april jl. wethouder/loco-burgemeester in Capelle aan den IJssel. Voordien vervulde hij diverse functies in het bedrijfsleven, laatstelijk als directeur van Aegon Verzekeringen.

De benoeming van de heer Oster tot waarnemend burgemeester is het gevolg van het vertrek van burgemeester E.J. Gelok per 1 april jl. en de lopende discussie over de bestuurlijke ontwikkelingen in de Hoeksche Waard, waarvan Strijen deel uitmaakt.

De bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Hoeksche Waard is al enige tijd onderwerp van aandacht, zowel van de gemeenten zelf als van de provincie en het Rijk. Onlangs heeft de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in reactie op het herindelingsvoorstel van de gemeenten Binnenmaas en 's-Gravendeel gevraagd de positie van de gemeenten nader te bezien in een bredere regionale context. In afwachting van de conclusies van deze verdergaande discussie wordt de burgemeestersvacature in Strijen voorlopig opengehouden. Daarom heeft de Commissaris van de Koningin nu voor onbepaalde tijd een waarnemend burgemeester benoemd.

De benoeming van de heer Oster is tot stand gekomen in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Strijen.