Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe 10/100 switch van 3com

Economisch geprijsd, uitgebreide opties

Maarssen, 16 mei 2002 - 3Com introduceert de SuperStack 3 Switch 4400 SE. Het betreft een switch voor lokale netwerken (LAN's) met transmissiesnelheden van 10 of 100 Mb/s. Ondanks de lage prijs beschikt de switch standaard over een groot aantal faciliteiten voor professionele toepassingen. Deze mogelijkheden kunnen eenvoudig worden uitgebreid, onder andere met het automatisch verlenen van prioriteit aan voor de gebruikers belangrijke applicaties.

De nieuwe switch past in de bestaande serie 3Com SuperStack 3 4400 Switches. Gezien de prijs, standaard faciliteiten en uitbreidingsmogelijkheden is het SE-model bij uitstek geschikt voor netwerken waarin gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie, maar waar op dit moment nog geen behoefte is aan uitgebreide voorzieningen voor geavanceerde priorisatie van applicaties.

De 3Com SuperStack 3 Switch 4400 SE heeft een adviesprijs van 1.470 euro en is direct leverbaar. In de tweede helft van dit jaar komt een software-update beschikbaar die de switch voorziet van geavanceerde multi-layer switchingfaciliteiten en Layer 4 prioriteits-stelling voor spraak- en dataverkeer. De software-update krijgt een adviesprijs van 560 euro. Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

De SuperStack 3 Switch 4400 SE ondersteunt standaard UTP-bekabeling en
-door middel van optionele uitbreidingsmodules- glasvezel. In één stack kunnen maximaal acht Gigabit Ethernet 'uplinks' naar andere switches of eventueel servers worden gemaakt. Acht switches ondersteunen 192 netwerkaansluitingen.

Standaard beschikt de switch over 'link aggregation': de mogelijkheid om fysiek gescheiden verbindingen, tussen twee switches of een switch en een server, te bundelen tot één verbinding met hoge bandbreedte. Uniek is dat dit over een gehele stack kan geschieden en niet alleen per individuele switch. Als 'extra' kan een noodvoeding worden toegevoegd, zodat de switch ook bij stroomuitval zijn werk blijft doen.

De SuperStack 3 Switch 4400 SE kan - naar behoefte - worden uitgebreid met bestaande en toekomstige faciliteiten. Dat waarborgt investeringen. Als nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd, optimaliseert de switch het netwerk daarvoor automatisch. In combinatie met de 3Com NBX-oplossing voor IP-telefonie kan met de software-update aan spraakverkeer automatisch voorrang worden gegeven boven minder kritische datastromen op het netwerk, wat een hoge Quality of Service (QoS) waarborgt.

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en en gebruiksvriendelijke netwerk-oplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers ? altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangsinfrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken. Inmiddels heeft 3Com meer dan 360 miljoen netwerkaansluitingen geleverd. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.be.