Gemeente Deventer

IJsselfront

Deventer wil recreatieve ontwikkeling ijsselfront versterken

Een nieuwe afscheiding langs het Wellepad en de IJssel, nieuwe bankjes, betere afmeermogelijkheden. Deventer wil de recreatieve ontwikkeling van het IJsselfront versterken. Ook de afmeerfunctie voor het voetveer moet verbeteren. Om deze en andere doelen te bereiken stellen burgemeester en wethouders de gemeenteraad een plan in drie fasen voor. De totale kosten voor het uitvoeren van fase 1 en het opstellen van de ontwikkelingsvisie (fase 2) worden begroot op 165.630 euro, exclusief ambtelijke inzet en het aanpassen van de krib van het voetveer. Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer heeft door bemiddeling
van het Bureau Hanzesteden een bedrag van 81.680 euro beschikbaar gesteld in het kader van de regeling Nadere Uitwerking Rivierengebied. De provincie Overijssel heeft een bijdrage van 13.613 euro toegezegd.

In fase 1 moeten de recreatieve voorzieningen langs het huidige IJsselfront worden verbeterd. Op korte termijn volstaat het versterken van de verblijfsmogelijkheden voor dag- en verblijfsrecreanten, het verbeteren van de afmeerfunctie voor het voetveer en het herstellen van de aanlegfunctie van de kademuur. Bij het laatste wordt met name gedacht aan het plaatsen van nieuwe afmeermogelijkheden voor de recreatievaart en het herstellen van de kadebalk op het verlaagde Wellepad. Ook stelt het college van burgemeester en wethouders voor een nieuwe afscheiding op het Wellepad te plaatsen voor zowel wandelaars als recreatievaartuigen.

Fase 2 bestaat uit het opstellen van een ontwikkelingsvisie recreatieve ontwikkeling IJsselfront, waarin met name de rechteroever onder de loep wordt genomen.

Fase 3 bestaat uit het uitvoeren van een ontwikkelingsvisie binnen de randvoorwaarde dat de Welle zijn verkeersfunctie behoudt.