Gemeente Zoetermeer

Stand van zaken herstructurering Palenstein

Gisterenavond heeft de commissie Stadswerken van de Gemeente Zoetermeer gesproken over de stand van zaken met betrekking tot de herstructurering Palenstein. Aanleiding was de brief van de joint venture Nieuw Palenstein van 28 maart jl. Daarin geeft de joint venture aan dat het geschatte tekort van 46 miljoen bij de herstructurering mede gezien de bestaande risicos en onzekerheden, door hen als onoverkomelijk beschouwd werd.

College (en corporaties) ziet nog steeds de noodzaak om door te gaan met herstructurering van de wijk Palenstein. Er zijn naar de mening van het college voldoende handvatten om het eerder genoemde financiële gat kleiner te maken. De leden van de commissie Stadswerken onderschrijven deze analyse. De verantwoordelijke wethouders, Smid en Van Gils, zullen een voorstel maken voor de volgende commissievergadering, waarbij ze ervan uitgaan dat alle betrokken partijen een bijdrage leveren aan de oplossing van de problematiek. Een van de oplossingsmogelijkheden is bijvoorbeeld fasering.

De commissie zal in haar volgende vergadering van 4 juni a.s. het voorstel bespreken. Besluitvorming vindt naar verwachting plaats in de raadsvergadering van 24 juni. De commissie heeft aangegeven dat zij de corporaties en andere belanghebbenden uit zullen nodigen voor een gesprek.

De joint venture Nieuw Palenstein bestaat uit de woningcorporaties Vidomes, Vestia en De Goede Woning. Het concessiegebied is het gebied waar de galerijflats staan.

Laatste wijziging: 16-05-2002