Ingezonden persbericht


Persbericht

De Kinderdijk Tour; Holland op de fiets

Rotterdam ByCycle fietst dit seizoen ook buiten de stadsgrenzen! De Kinderdijk Tour toont alles waar Nederland bekend om is: weilanden, bonte koeien in het platte, groene polderlandschap en natuurlijk de molens van Kinderdijk. Voor buitenlandse toeristen is het een unieke manier om het echte Holland te ontdekken. Voor Nederlanders een leuke manier om dicht bij huis van rust en natuur te genieten.

De route start vanaf de fietskooi aan de Meent. Vanaf de Willemskade nemen we de Fast Ferry naar Kinderdijk. Na een comfortabele boottocht van ongeveer twintig minuten wordt er aangemeerd aan de kade van Alblasserdam. In de Alblasserwaard, een klassiek voorbeeld van een Hollandse polder, fietsen we langs rustieke dorpjes als Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland. In het molengebied Kinderdijk wordt er gestopt voor een bezoek aan een molen. Ook is er onderweg mogelijkheid voor een Hollandse pannenkoekenlunch in een gezellig restaurantje.

De tour vertrekt t/m eind September elke dag om 10.45 uur vanaf de Meent (naast het postkantoor), waar we rond 16.30 uur weer terugkeren. Een enthousiaste gids van Rotterdam ByCycle fietst mee en vertelt u onderweg informatieve en leuke verhalen over molens, boerderijen en de geschiedenis van dit unieke polderlandschap. Dit compleet dagje uit incl. fietshuur, Fast Ferry en bezoek aan molen, voor maar 24.50 euro.

Vanaf 6 personen is reserveren gewenst. Daarnaast is de Kinderdijk Tour ook als compleet dagarrangement te boeken.

Voor meer informatie bel met Rotterdam ByCycle, 010-465 22 28 of 06-24 79 32 41. Of kijk op www.rotterdambycycle.nl

Noot voor de redactie (