Nieuwsbericht d.d. donderdag 16 mei 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Akersloot, woensdag 15 mei 2002. Woensdagmiddag tussen 15.30 en 17.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg waarbij het volgende werd geconstateer.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 13
Hoogst gemeten snelheid: 75 km/u
Naast deze snelheidsovertredingen werden ook bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (1) en het negeren van een inhaalverbod (3).

Inbraak sportkantine
Alkmaar, donderdag 16 mei 2002. Vannacht werd een inbraak ontdekt in de kantine van een sportvereniging aan de Robonsbosweg. Men kwam in het gebouw door het vernielen van een raam. Er kon nog niet exact worden vastgesteld wat er is weggenomen. Wel bleek een hoeveelheid snoepgoed te zijn verdwenen.

Verkeerscontrole
Schoorl, woensdag 15 mei 2002. Woensdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Damweg. Tijdens deze controle werden 4 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder van een motor kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Rijden ponder invloed van alcohol.
Schoorl, woensdag 15 mei 2002. Woensdagavond werd op de Damweg een 38-jariger bestuurder van een personenauto uit Burgerbrug aangehouden. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 565 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal te toegestane waarde van 220 ug/l.

Politie zoekt getuigen van aanrijding
Alkmaar, donderdag 16 mei 2002. Donderdagmorgen vond een aanrijding plaats op de Huiswaarderweg ter hoogte van de kruising met de Neswaard. De bestuurster van een personenauto, een 39-jarig vrouw uit Bergen reed met haar auto over de Huiswaarderweg over de middelste rijstrook. In de rijstrook links naast haar reed een andere personenauto, bestuurd door een 40-jarige man uit Oudkarspel. Kort na bovengenoemde kruising, waar de rijbaan van drie naar twee rijstroken versmalt, ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen waardoor aanzienlijke schade ontstond. Uit de verklaring van beide bestuurder kan niet worden vastgesteld hoe de aanrijding is ontstaan. Mogelijk zij er getuigen die hierover helderheid kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

NOORDKOP

Stereoapparatuur en sieraden gestolen uit woning Den Helder, woensdag 15 mei 2002. Woensdag tussen 06.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. De bewoner mist onder anderen een stereo-installatie, een Dvd-speler en een aantal Dvd's. Tevens bleken een aantal sieraden en waardepapieren te zijn verdwenen.

Verkeerscontroles
Den Helder, woensdag 15 mei 2002. Woensdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Schootenweg en de Torplaan. Tijdens deze controle werden 12 bestuurders op de Torplaan bekeurd omdat zij de maximumsnelheid hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.
Op de Schootenweg werden een aantal weggebruikers bekeurd omdat zij geen autogrodel droegen (6). Daarnaast werden nog een aantal bekeuringen uitgeschreven voor o.a. technische overtredingen (14). Op de Schoolweg en de Langevliet werd een snelheidscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 19
Hoogst gemeten snelheid: 71 km/u

Schagen, woensdag 15 mei 2002. In Schagen werden op de Zijperweg, de Hofstraat, de Gedempte Gracht, de Noord en de Kievitlaan verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal werden negen weggebruikers voor uiteenlopende overtredingen bekeurd.

Den Burg, woensdag 15 mei 2002. Ook in Den Burg werd een verkeerscontrole gehouden die zich vooral toespitste op de snelheid. Deze controle vond plaats op de Pontweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 60 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 89 km/u

Man aangehouden na belediging
Den Burg, woensdag 15 mei 2002. Woensdagavond werd een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Burg aangehouden op de Bernhardlaan. Surveillerende agenten wilden de man controleren omdat hij vreemd rijgedrag vertoonde. Hij reed namelijk erg langzaam. Toen een van de agenten de man aansprak uitte de bestuurder een aantal beledigingen en gaf de agent een stomp tegen het lichaam. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Later op de avond is hij na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na ruzie met vrouw
Schagen, woensdag 15 mei 2002. Woensdagavond werd een man uit Schagen (leeftijd niet bekend) aangehouden op de Halerweg. De man verklaarde in eerste instantie dat hij was aangereden door een onbekende auto en dat hij daardoor met zijn vriendin, een 19-jarige vrouw uit Schagen, in het water was gevallen. Getuigen hadden echter gezien dat de man en vrouw een hevige ruzie hadden. Plotseling had de man de vrouw beetgepakt en in het water gegooid. Hij zou vervolgens geprobeerd hebben om haar onder water te duwen. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie wil, naar aanleiding van dit onderzoek, graag in contact komen met de bestuurder van een personenauto die getuige was van de ruzie en de verdachte heeft aangesproken. Hij of zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, telefoon 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Benningbroek, woensdag 15 mei 2002. Tussen 15.00 en 16.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Oosterstraat waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 36
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 65 m/u

Veel schade na aanrijding
Avenhorn, woensdag 15 mei 2002. Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Provincialeweg N243 en de Braken. De bestuurder van een personenauto, een 29-jarige man uit Dwingeloo merkte te laat op dat een aantal auto's stil stonden voor het rode verkeerslicht. Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij vier auto's betrokken raakten. De bestuurder van de personenauto raakte hierbij gewond. Hij is met verwondingen aan borst en nek overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht na behandeling weer naar huis. De materiele schade was aanzienlijk.

Rijden onder invloed van alcohol
Hoogkarspel, donderdag 16 mei 2002. Vannacht werd een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Westwoud aangehouden op de Westerwijzend. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 750 ug/l. Dat is ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man gewond na eenzijdig ongeval
Oudendijk, donderdag 16 mei 2002. Vanmorgen omstreek 07.20 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A7. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige man uit Enkhuizen, reed in de richting Amsterdam en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Nadat hij in de berm terecht kwam sloeg hij met zijn auto over de kop en belandde in een sloot. Hij is met letsel aan zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. Zijn auto werd volledig vernield.

Jongeman beroofd van geld en telefoon
Enkhuizen, donderdag 16 mei 2002. Vannacht werd een 19-jarige jongeman uit Enkhuizen door drie onbekende jongens overvallen. Dit gebeurde omstreeks 02.20 uur op de Torenstraat. Toen het slachtoffer daar liep werd hij plotseling door twee jongens van achter vastgepakt. Een derde jongen bedreigde het slachtoffer met een mes en eiste geld en andere waardevolle goederen. Het slachtoffer gaf vervolgens zijn mobiele telefoon en geld. Hierna renden de jongens weg in de richting van de kerk. De dader die het slachtoffer bedreigde is een man tussen de 18 en 22 jaar. Hij had een noord Afrikaans / zuid Europees uiterlijk, zwart krullend kort haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een zwarte jas. Van de andere twee verdachten is alleen bekend dat zij hetzelfde uiterlijk hebben als de eerste dader. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Enkhuizen, telefoon 0900-8844.

Aanhoudingen na berovingen
Hoorn, donderdag 16 mei 2002. De politie van Hoorn heeft vorige week en deze week in totaal drie jongens aangehouden. De drie, waarvan er twee minderjarigen zijn, worden verdacht van het plegen van zes berovingen waarbij gebruik gemaakt werd van een vuurwapen en een woninginbraak. Deze misdrijven werden gepleegd in de wijk Kersenboogerd in de periode van februari dit jaar tot eind april. De drie zijn in Hoorn woonachtig. De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen naar aanleiding van deze zaak te verrichten. Het onderzoek duurt voort.