ROBECO NEDERLAND BV

Garantiefonds op Robeco en Rorento

Rotterdam, 16 mei 2002

ROBECO INTRODUCEERT GARANTIEFONDS
OP DE FONDSEN ROBECO EN RORENTO

Robeco introduceert op 17 mei a.s. Robeco Combi Garant jun 02/09, het tweede garantiefonds op basis van beleggingsfondsen. Met dit fonds kunnen beleggers profiteren van de waardeontwikkeling van zowel aandelen als obligaties en liquiditeiten, terwijl het risico op de inleg beperkt is. Het rendement van het fonds is afhankelijk van de waardestijging van de wereldwijd beleggende fondsen Robeco en Rorento.

Gemak en zekerheid
Robeco Combi Garant jun 02/09 is interessant voor beleggers die op een veilige manier willen beleggen en een aantrekkelijk rendement willen realiseren, maar toch de zekerheid willen hebben dat de inleg grotendeels beschermd is. Dit nieuwe fonds heeft twee voordelen. Allereerst geeft het de mogelijkheid om via opties te profiteren van een gespreide belegging in de top beleggingsfondsen Robeco en Rorento en daarnaast van beleggingen in liquiditeiten. Het tweede voordeel is dat klanten de zekerheid hebben dat op de einddatum minimaal de garantiewaarde wordt uitgekeerd.

Productkenmerken
De participaties hebben een looptijd van zeven jaar en een uitgifteprijs van EUR 53,25. De garantiewaarde bedraagt op einddatum EUR 50,00. Het fonds heeft als onderliggende waarde een combinatie van de topfondsen Robeco (45%), Rorento (40%) als mede 15% aan liquiditeiten met een vaste renteopbrengst.
Uitstappen is vanaf vrijdag 20 september 2002 op iedere derde vrijdag van de maand mogelijk. Als laatste verkoopdatum geldt vrijdag 15 mei 2009.
De deelnemer ontvangt bij tussentijdse verkoop -uitsluitend aan het fonds- de actuele waarde van de onderliggende beleggingen onder aftrek van verkoopkosten. Deze waarde wordt dagelijks via Robeco Direct en de Rabobank bekend gemaakt.
Op de einddatum zijn geen verkoopkosten verschuldigd en wordt de garantiewaarde (EUR 50,00) dan wel de hogere waarde van de onderliggende beleggingen uitgekeerd.
Beleggingsbeleid
Er wordt belegd in zero coupon obligaties en opties op een mandje bestaande uit de beleggingsfondsen Robeco en Rorento. De uitzetting in zero coupon obligaties heeft ten doel dat aan het eind van de looptijd de nominale waarde (EUR 48) en de vaste rente op de liquiditeiten (EUR 2), tezamen de garantiewaarde (EUR 50), aan de participant kunnen worden geretourneerd. Met de optiebeleggingen wordt de gezamenlijke waardeontwikkeling van de fondsen Robeco en Rorento gevolgd.

Inschrijving en overige kenmerken
De inschrijvingsperiode loopt van vrijdag 17 mei tot en met vrijdag 14 juni 2002, 17.00 uur. De inschrijving eindigt voortijdig als het fonds voor deze datum al vol is. De inschrijving loopt dus 'zolang de voorraad strekt'. Deelname is mogelijk via Robeco Direct, de Rabobanken en intermediairs (via Robeco Fund Distribution). De uiterlijke stortingsdatum is vrijdag 21 juni 2002. In de uitgifteprijs van EUR 53,25 is een eenmalige beheersvergoeding van 3,85% (per jaar
0,55%) opgenomen, die vooraf over de gehele looptijd in rekening wordt gebracht. Het fonds is niet aan een beurs genoteerd. Klanten kunnen gedurende de looptijd van maandag 24 juni 2002 - vrijdag 26 juni 2009 profiteren van de waardeontwikkeling van de onderliggende beleggingen. Er is geen maximum verbonden aan de eindwaarde van de participaties.
Het prospectus is opvraagbaar bij de Rabobank, Robeco Direct en Robeco Fund Distribution en kan worden ingezien via www.robeco.com.

Fiscale aspecten
Door de fiscale structuur is Robeco Combi Garant jun 02/09 geen vennootschaps- en kapitaalsbelasting verschuldigd. Voor de deelnemers geldt dat zij jaarlijks per saldo 1,2% vermogensrendementsheffing over hun gemiddelde nettovermogen moeten betalen.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
r.p.florisson@robeco.nl

16 mei 02 17:56