Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 17-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding tassendieven
ALMERE De politie heeft donderdagavond twee Almeerse jongens 13 en 15 jaar aangehouden voor diefstal van een tas. Ze worden ervan verdacht op de kermis in Almere Stad een tas te hebben ontvreemd. De agenten konden het duo na een korte achtervolging en op aanwijzing van getuigen aanhouden op het Ter Apelpad. Ze zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Oude Waterlandseweg is een 53-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij was op de A6 met hoge snelheid (ca. 190 km/uur) een politiewagen voorbij gereden. Hij negeerde het stopteken. Uiteindelijk werd hij aan de kant gezet, maar de man weigerde uit te stappen. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Zijn bijrijdster wilde dit belemmeren en is ook aangehouden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 1,5 promille (670 ug/l). Zijn rijbewijs is ongevorderd en processen-verbaal zijn opgemaakt.

Bedrijfsinbreker aangehouden
ALMERE Dankzij een oplettende getuige heeft de politie donderdagnacht op de J.G. Suurhoffstraat een 20-jarige Almeerder aan kunnen houden. Een getuige zag dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan de J.G. Suurhoffstraat en belde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze de man wegrennen een portiek in. De politie sommeerde hem meerdere malen zich te melden. Na enkele waarschuwingen is hij met behulp van een surveillancehond aangehouden. De verdachte is geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.