Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 17-05-2002
Persberichten district Heerlen (JK-11.20 uur) Vrijdag 17 mei 2002

Heerlen; in been gestoken
Afgelopen donderdagmorgen kreeg de politie een melding van een ruzie op de Schinkelstraat. Bleek dat een 29-jarige man uit Leverkusen (D) met een mes in zijn been was gestoken. De politie heeft ter plaatse een drietal personen aangehouden. Twee werden na verhoor heengezonden. De derde persoon, een 29-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats wordt ervan verdacht het slachtoffer met een mes in het been te hebben gestoken en hij werd dan ook ingesloten. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie die vermoedt dat de oorzaak van de ruzie vanwege verdovende middelen is ontstaan, heeft een tweetal messen en wat drugs in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; fikse boete
Afgelopen donderdagavond kreeg de politie van getuigen een melding dat op het Homerusplein in Heerlen iemand een pistool bij zich had. De politie die meteen terplaatse ging trof er een 30-jarige man uit Bruhl (D) aan die een pistool in zijn broeksband had gestoken. Bleek dat het een gas-alarmpistool was. De Duitser werd aangehouden en het gas-alarmpistool werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met de officier van justitie kreeg de verdachte een boete opgelegd van 220,- Euro.

Heerlen; brand
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.40 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Willem Barentszweg in Heerlen. Bleek dat een brand was ontstaan in een kelderbox van een flatgebouw. De brandweer heeft de kelderbox-brand geblust. De bewoners van de bovenliggende konden thuisblijven. Bij de kelderboxbrand is de afvoer/riolering van de flat vernield geraakt. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van de kelderbox-brand.

Schimmert; aanrijding
Afgelopen donderdagavond omstreeks 20.45 uur vond op de Langstraat in Schimmert een aanrijding plaats. Een 78-jarige bestuurster van een auto uit Beek botste met haar auto tegen een geparkeerde auto. Het slachtoffer die bij de aanrijding gewond raakte, werd door de ter plaatse geroepen brandweer (zo stabiel mogelijk) uit de auto gehaald. Zij werd met ondermeer een been en hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak.