Mojo Concerts

MULL HISTORICAL SOCIETY: DÉ INDIEPOP BELOFTE VAN DIT MOMENT
---

In de plaatselijke kroegen op het eiland Mull voor de kust van West Schotland begon Colin MacIntyre zijn carrière als muzikant, maar vertrok al snel naar Glasgow. Na in een aantal verschillende bands gespeeld te hebben, richt hij uiteindelijk Mull Historical Society op.

Met meer dan 300 nog niet uitgebrachte liedjes op zak en een enorme ambitie kreeg MacIntyre het succes dat hij verdiende. De debuutsingle Barcode Bypass kreeg naast goede recensies ook veel aandacht van de BBC Radio 1 en MTV. Twee singles later groeide de reputatie van Mull Historical Society o.a. doordat ze openden voor Travis, The Strokes, Elbow, Terris en Tindersticks.

Voor het debuutalbum Loss nam MacIntyre het grootste deel van de instrumenten voor zijn rekening en produceerde hij het album. Live versterken Alen Malloy (bass), Tony Soave (drums/percussie) en Colin MacPherson (toetsen) Colin MacIntyre om de 'big sound' die hij voor ogen heeft, te realiseren.

Mull Historical Society wordt 'less troubled' dan Pulp genoemd en ligt makkelijker in het gehoor dan Radiohead. Maar het blijft gewoon verfrissende, originele indie pop die voor iedereen toegankelijk is.

Voordat ze de show stelen op Roskilde en het Glastonbury Festival, zijn ze te zien in de Melkweg.

MULL HISTORICAL SOCIETY
Melkweg (Oude Zaal)- Amsterdam
Dinsdag 21 mei 2002
Aanvang: 21.00 uur
Entrée: ¤ 8,- (+ lidmaatschap)(exclusief servicekosten) Voorverkoop via Ticket Service bij de grotere postkantoren, VVV's, GWK's, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal. Tevens voorverkoop bij Boudisque en Get Records (beide Amsterdam).