Ingezonden persbericht


Dammers en schakers samen in de bekerfinale

Hengelo, 22 februari 2002
Voor het eerst in de denksportgeschiedenis van Nederland worden de finalewedstrijden om het nationale bekerkampioenschap voor clubteams van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) en van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) op dezelfde dag en in dezelfde ruimte gehouden.
Op initiatief van de Stichting Schaakpromotie Hengelo komen op 18 mei as de finalisten van de beide denksporten naar Hengelo om in de Burgerzaal van het stadhuis hun wedstrijden te spelen. De 8 teams voor de eindstrijd bestaan elk uit 4 topspelers uit de nationale competitie. De 4 schaakteams beginnen 's-morgens al om 10 uur. In de ochtend worden de halve finales gespeeld en na de lunch beginnen om 3 uur 's-middags de finalewedstrijden. De dammers starten eerst om 13:15 uur omdat voor die 4 teams alleen finalewedstrijden op het programma staan. Hier gaat de strijd om de 1e en de 3e plaats. Het einde van de wedstrijden wordt tegen 7 uur 's- avonds verwacht, waarna de gezamenlijke prijsuitreiking zal plaatsvinden. De schaakwedstrijden zullen door middel van elektronische borden rechtstreeks op het internet zijn te volgen. Daartoe wordt gebruik gemaakt van het door het Enschedese bedrijf DGT Projects ontwikkelde spelmateriaal en software. Wie de wedstrijden van de dammers en de schakers live wil volgen is van harte welkom in het stadhuis van Hengelo. De toegang tot de Burgerzaal is gratis. Medeorganisatoren zijn de Hengelose damvereniging Maas van 't Hoog en de twee Hengelose schaakclubs H.S.C. en S.S.C.

st.caissa@zonnet.nl

De finalewedstrijden in de landelijke bekercompetities voor clubteams van de KNDB en van de KNSB worden op zaterdag 18 mei gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis van Hengelo. U bent hierbij van harte welkom!