Politie Midden- en West Brabant

Voetbalsupporters misdragen zich bij tankstations

Datum: 18/5/2002
Auteur: Hans Beurskens

Leden van een groep van zon 200 tot 250 supporters van FC Den Bosch hebben vanavond na de voetbalwedstrijd RBC-FC Den Bosch te Roosendaal bij twee benzinestations langs de A 58, op weg naar huis vernielingen en diefstallen gepleegd.

De Bossche voetbalsupporters waren op eigen gelegenheid met autos naar Roosendaal gekomen. Na afloop van de wedstrijd kostte het de politie enige moeite om hen zoveel mogelijk Roosendaal uit te loodsen, de A58 op.
Uit voorzorg had de politie de beheerders van tankstations langs de snelwegen richting s-Hertogensbosch geattendeerd op de mogelijke komst van groepen supporters.
Bij het Esso tankstation Mastpolder was de shop weliswaar inmiddels gesloten, doch door het aanrichten van vernielingen zagen supporters kans een aantal diefstallen te plegen.

Een verderop gelegen Shell-tankstation langs de A 58 werd eveneens bezocht, door een deel van deze supporterskaravaan. Ook daar werden vernielingen aangericht en diefstallen gepleegd door personen uit de grote groep van supporters.

De overige afritten van de autowegen A 58, A 16 en A 59 naar tankstations konden door de politie tijdig worden afgesloten, zodat daar geen incidenten plaatsvonden.

De ME van de politie Midden en West Brabant heeft de supportersgroep verder begeleid naar s-Hertogenbosch, waar de politie van de regio Brabant-Noord de begeleiding over heeft genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar deze vernielingen en diefstallen.