AutoRai

16-4-2002

Opel GT Club Nederland viert 25 jarig jubileum

In het pinksterweekend van 18 en 19 mei 2002 viert de Opel GT Club Nederland het 25-jarig jubileum met een Europatreffen.

In Recreatiepark Sevink Mölle te Winterswijk/ Meddo, zullen tijdens het jubileumweekend naast de Opel GT Club Nederland, ook GT clubs uit omringende landen deelnemen aan het Concours dElegance.

Naar schatting zijn er in Nederland nog ongeveer 700 Opels GT te vinden. Veel van deze autos zijn afkomstig uit Amerika. Wereldwijd zijn er van 1968 tot 1973 meer dan 100.000 autos van dit type verkocht. Ondanks zijn relatief korte productietijd heeft de Opel GT een grote schare fans. Vooral de in het oog springende vormgeving maakt de auto geliefd. Niet voor niets wordt de Opel GT ook wel de Europese Corvette genoemd.

Het oprichten van een Opel GT Club was dan ook onvermijdelijk. Al in 1977 waren de oprichters van de Opel GT Club Nederland van mening dat deze revolutionaire auto gekoesterd moest worden en dat deze auto een club verdient. De Opel GT Club Nederland telt inmiddels 500 leden. In de periode april tot en met november organiseert de GT Club maandelijks een evenement. Vaak bestaat dit uit een toerrit of een Concours dElegance.

Het evenement in Winsterwijk/ Meddo is voor iedereen toegankelijk. Zaterdag 18 mei om twaalf uur vindt de officiële opening van het evenement plaats, toegang is gratis.