Artis

Activiteiten

Een overzicht van wat er in Artis te doen is voor klein en groot:
* Luilak - Evenement voor vroege vogels - zaterdag 18 mei Reserveren verplicht. Actueel: nu reserveren

* Artis Prikkebeendagen- 25 t/m 28 juli 2002
* Pieter Flach - Expositie - Gorillahuis

* Jan Brandes en de VOC - Expositie - Gorillahuis
* VOC-weekend - Speciaal programma - 20/21 april.
* VOC-rondleidingen - 20 en 21 april.

* Cursus Sterrenkijken - mei 2002 Actueel: nu inschrijven
* Trouwen in Artis nu ook mogelijk

* Rondleidingen Een rondleiding Achter de Schermen van Artis, zondagochtend, 11.00 uur.

* Dagje Artis Welke programmas biedt Artis de familie, het bedrijf, de club?

* Schoolprogramma voor klein en groot een educatief bezoek
* Lezingen voor elk wat wils.

Luilak - Evenement voor vroege vogels - zaterdag 18 mei

Op zaterdag 18 mei organiseert Artis hét evenement voor vroege vogels. Voor bezoekers die gereserveerd hebben, gaan de dierentuinhekken al om 6.30 uur open! Je krijgt een speciaal programma aangeboden met o.a. een planetariumvoorstelling, een rondleiding door ontwakend Artis en een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant 'de twee cheetahs'. Kosten: volwassenen 19,50; kinderen (4 t/m 11 jaar) 17,00 en abonnementhouders 9,50. Reserveren voor 15 mei a.s. op 020-5233400 of via receptie@artis.nl.
Pieter Flach - Expositie - Gorillahuis - van 21 maart tot en met 21 mei 2002

Zeefdruk van Pieter Flach Pieter Flach exposeert dit voorjaar zijn fraaie en kleurige zeefdrukken het Gorillahuis van Artis. Naast dieren, en dan vooral bewegende dieren, is water een alom voorkomend thema.
VOC-weekenden in Artis

Dit jaar staat in het teken van het feit dat de Verenigde Oostindische Compagnie 400 jaar geleden werd opgericht. Ook Artis organiseert een aantal activiteiten rond de VOC. Allereerst gaat eind maart het planetariumprogramma 'Varen met de Sterren' in première. Vervolgens staan de weekenden van 13/14 april en 20/21 april geheel in het teken van de VOC. De vrijwillig rondleiders houden speciale VOC-rondleidingen langs diersoorten die afkomstig zijn uit de gebieden die de Oostindiëvaarders destijds aandeden. Start: Apenrots om 11.00 uur of om 13.30 uur.

Verder kunt u de expositie bewonderen van dieren- en plantenillustraties uit de VOC-tijd gemaakt door dominee Jan Brandes. Dagboeken van Jan Brandes - Expositie - Gorillahuis - vanaf zaterdag 13 april

Dominee Jan Brandes reisde in de nadagen van VOC, eind 18e-eeuw, naar de Oost en tekende vele exotische dieren en planten. De tentoonstelling, die als subtitel "Dieren en de VOC" draagt, geeft tevens een fraai tijdsbeeld van de nadagen van de VOC, eind 18e-eeuw. rondleiding Achter de schermen van Artis Rondleidingen - elke zondagmorgen, 11.00 uur, Apenrots. Vol = vol! Actueel: op 20/21 april alleen VOC-rondleidingen

Elke zondagmorgen om 11.00 uur staan bij de Apenrots de vrijwillige rondleiders klaar om je mee te nemen voor een rondleiding Achter de Schermen van Artis. Bij grote drukte is het helaas: vol= vol. Rondleidingen voor groepen alleen op schriftelijke aanvraag, vijf weken van tevoren. Duur van de rondleiding: circa 1½ uur. NB: op 13/14 april en 20/21 april zijn er de speciale VOC-rondleidingen en komen de rondleidingen Achter de Schermen van Artis te vervallen.

VOC-rondleidingen: het weekend van 20/21 april staan geheel in het teken van de VOC. De vrijwillig rondleiders houden speciale VOC-rondleidingen langs diersoorten die afkomstig zijn uit de gebieden die de Oostindiëvaarders destijds aandeden. Start: Apenrots om 11.00 uur of om 13.30 uur.