AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 20 mei 2002

De Wilt plaats zich voor EK met winst in Rehlingen, en Nederlands record

Polsstokhoogspringster Monique de Wilt heeft 2e Pinksterdag bij het 38e Int. Pfingstsportfest van Rehlingen (D) het Nederlands record naar 4,36 meter gebracht. Met deze hoogte -in de eerste poging- bracht ze haar eigen record met één centimeter hoger: vorig jaar won ze in het Duitse Kassel met een hoogte van 4,35 meter. De Wilt versloeg in Rehlingen een topveld met veel Duitse springsters, en de nummer 3 van de Olympische Spelen, Vala Flossadottir. De wedstrijd was de eerste van de German Meetings, een serie van topwedstrijden in het Duitse atletiekcircuit.
Met deze hoogte heeft ze de studente -die in Keulen woont en in Leverkusen traint- zich als 2e Prins Hendrik-atleet geplaatst voor de Europese kampioenschappen in München, begin augustus. Al eerder wist Luc Krotwaar zich op de marathon van deze titelstrijd te plaatsen. De Wilt was woensdagavond 15 mei al tweede geworden bij de IAAF Grand Prix I-wedstrijd van Doha tweede geworden, maar kwam met grote vertraging aan vanaf Qatar.
Aanstaande zaterdag 25 mei springt de Bossche atlete van Prins Hendrik Vught bij een polsstokhoogspringwedstrijd in het Soest (D).

Een groep Prins Hendrik-atleten heeft afgelopen zaterdag 18 mei deelgenomen aan de tweede wedstrijd van het Nationaal Baancircuit: de Trigallez-Bokaalwedstrijden in Hoorn. De Tilburgse sprintster Christel Bertens eindigde als 6e in de finale van de 100 meter met een tijd van 12.31 seconden. Trainings- en stadsgenoot Ralf Kieboom bleef op deze afstand net boven de 11 seconden: 11.03 seconden. Hij eindigde als 6e in de B-finale. Ester Schrijvers uit Valkenswaard werd 8e op de 1500 meter. De B-juniore liep een nieuw clubrecord bij de Vughtse club: 4 minuten en 44.2 seconden.
Pepijn van Hove uit Vlijmen heeft bij de finale-wedstrijd van het Audi A4-circuit in Amstelveen een goede tijd gelopen op de 110 meter horden. Hij verbeterde zich voor de tweede maal dit seizoen, en wel tot een tijd van 14.65 seconden, een top-tijd bij de B-junioren dit jaar.