Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-05-2002 Mediaberichten 20 mei (12.45 uur)

Venlo rijden tijdens ontzegging

VENLO Het mobiel jeugdteam van de politie heeft zaterdagavond de auto van een 33-jarige man uit Blerick in beslag genomen omdat hij daarmee reed terwijl de bevoegdheid daartoe hem is ontzegd. Politiemensen zagen de auto met defecte achterverlichting over de Burgemeester van Rijnsingel rijden terwijl zowel de bestuurder als diens passagier geen autogordel droegen. Bij controle bleek de man de rijbevoegdheid ontzegd te zijn tot juli van dit jaar. Omdat hij voor hetzelfde feit in april óók al tweemaal was bekeurd, is dit keer de auto in beslaggenomen. Voor het niet gebruiken van de gordel kregen de twee ook een bekeuring.

Venray ergerlijke dierenmishandeling

VENRAY De poes van een familie uit Castenray bleek zaterdagmorgen ernstig mishandeld te zijn. Met een scherp mes heeft iemand de poes van onder haar staart tot aan het midden van de buik gesneden. Door de onstane wond liep het dier een verlamming aan een poot op. Bij onderzoek door de politie bleek dat dit al de tweede poes in twee weken was die op een dergelijke manier was mishandeld. Het onderzoek wordt daarom uitgebreid en de politie vraagt zowel getuigen als eventuele andere benadeelden zich te melden. De mishandelde poes is door een dierenarts behandeld.

Maasbree bestelauto verliest aanhangwagen

MAASBREE Vrijdagavond verloor de 26-jarige chauffeur van een bestelauto de daar aangekoppelde aanhangwagen op de A67. Volgens de Poolse chauffeur kreeg hij een klapband, raakte daardoor de betonnen middengeleider waarbij de aanhangwagen losraakte en rechts van de weg tegen een bewegwijzeringsbord reed en vervolgens in de sloot belandde. De bestelauto was geladen met één personenauto, de aanhangwagen met twéé. De hele combinatie was daardoor veel zwaarder dan toegestaan. Waarvoor de bestuurder een bekeuring kreeg van 289 euro die hij direct betaalde. Zowel de auto, de aanhangwagen als de geladen autos raakten zwaar beschadigd en alles moest worden afgesleept.

Reuver schennispleger aangehouden

REUVER De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Belfeld aangehouden die de kassiere van een winkel aan de Rijksweg zijn geslachtsdeel toonde. De man kocht wat spullen in de winkel en bleek bij het afrekenen aan de kassa zijn broek open te hebben waar zijn geslachtsdeel uithing. De 19-jarige kassierre schrok daar zo van dat ze wegrende. Een collega kon echter een signalement van de man opgeven én het verzekeringsplaatje van zijn scooter, waardoor de politie hem wat later thuis kon aanhouden. Het onderzoek wordt voortgezet