Korps: Flevoland, plaats: district Zuid 20-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

District Zuid
Aanhoudingen voor inbraak
ALMERE Twee minderjarige jongens uit Almere zijn vannacht aangehouden op verdenking van een winkelinbraak. Na een melding van inbraak op het Stationsplein, ging de politie ter plaatse. Zij trof braaksporen aan en stelde een onderzoek in. Dat leidde naar de beide verdachten die aangehouden zijn en voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten zijn. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder. Meer gegevens zijn bij het schrijven van dit bericht niet bekend.

Aanhouding vernieler
ALMERE Op het Deventerpad is zondagnacht een 22-jarige man uit Almere aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een autoruit op de Hengelostraat. Verder wordt hij verdacht van het bedreigen van zijn ex, een 18-jarige vrouw uit Almere, in een horecagelegenheid in het centrum. Beide delicten vonden diezelfde nacht plaats. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Andere aanhoudingen
ALMERE Surveillerende agenten zagen zondagnacht op de Hengelostraat een man met hoofdletsel. De 45-jarige man uit Almere verklaarde ruzie (reden onbekend) gehad te hebben met een huisgenoot die hem had geslagen en met een mes had bedreigd. Hij was de woning uitgevlucht en kwam de politie tegen. Deze belde de GGD-ambulance die het slachtoffer naar het Flevoziekenhuis bracht. De verdachte, een 48-jarige inwoner van Almere, is kort daarna in de woning aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. De (technische) recherche heeft een onderzoek ingesteld.

ALMERE Zondagavond kreeg de politie een melding van een ruzie op de Oldewierde. Ter plaatse zagen de agenten dat een man vastgehouden werd door omstanders. Volgens getuigen had de 35-jarige man uit Almere ruzie met zijn vriendin gehad. De politie vroeg de man herhaaldelijk om weg te gaan, maar hij voldeed hier niet aan en is aangehouden. De verdachte is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

AlMERE Op de Marathonlaan is zondagmiddag een 20-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Surveillerende agenten hielden de bestuurder staande, omdat de apk van zijn auto verlopen was. De man gaf een valse naam op, is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het bureau. Zijn voertuig is weggesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen
ALMERE Zondagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Von Draisweg.Ter plaatse zagen de agenten twee beschadigde autos waarvan een weggesleept moest worden. De 22-jarige bestuurder uit Almere van een van de autos was volgens getuigen met nekklachten al naar een medische dienst gebracht. De andere bestuurder betreft een 18-jarige man uit Almere. Het was de politie onduidelijk hoe de aanrijding ontstaan was. Zij stelde een onderzoek in en hoorde getuigen. Vermoedelijk hadden beide bestuurders een wedstrijd op de weg gehouden. De beide voertuigen zijn dan ook in beslag genomen en de rijbewijzen van beide bestuurders zijn ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ZEEWOLDE Een 48-jarige motorrijder uit Doornenburg en zijn 46-jarige passagiere uit Bemmel waren zondagmiddag betrokken bij een aanrijding op de Ganzenweg. De motor reed achter de auto van een 53-jarige bestuurder uit Eemnes richting Lelystad. De automobilist moest stoppen voor een tour, de motorrijder zag dit vermoedelijk te laat en kwam in botsing met de auto. De twee op de motor vielen. Beiden zijn per GGD-ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis te Harderwijk gebracht en konden na controle weer naar huis. Een bergingsbedrijf sleepte de motor weg. Het verkeer ondervond hinder van de aanrijding.

ALMERE Zondagmiddag vond een aanrijding met gewonden op de Hollandsedreef plaats. Een 48-jarige automobilist uit Almere op de Jacques Brelstraat die de Hollandsedreef inwilde, verleende op de kruising geen voorrang aan een 22-jarige Amsterdamse automobiliste die op de Hollandsedreef richting de Hoge Ring reed. De inzittende van de Amsterdamse, een minderjarige jongen uit Almere, en de inzittende van de 48-jarige, een 73-jarige vrouw uit Almere, zijn ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn weggesleept.