Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2002 Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 13.05 uur

Man aangehouden

UTRECHT Op zondag 19 mei omstreeks 21.00 uur is een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging doodslag cq. zware mishandeling van een 20-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede.

Het incident vond plaats op de Anton Geesinkstraat. De man wordt er van verdacht de vrouw met een hamer geslagen te hebben. De vrouw liep hierdoor letsel op aan haar hoofd.

De man en vrouw zijn bekenden van elkaar en problemen in de relatiesfeer zijn mogelijk de oorzaak van dit incident. De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden

UTRECHT Op zondag 19 mei omstreeks 22.15 uur is een 39-jarige man aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling, het verstoren van de openbare orde en het voorhanden hebben van een slagwapen.

Het incident vond plaats in de wijk Pijlsweerd. De man had met het slagwapen in de richting van zijn 34-jarige vrouw geslagen, maar die wist de klap te ontwijken door zich achter de voordeur te verschuilen. Vervolgens kon de man door de politie met enig geweld worden aangehouden.

Problemen in de relatiesfeer liggen kennelijk ten grondslag aan het gebeuren. De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Automobilisten onder invloed

UTRECHT - Op zondag 19 mei omstreeks 21.40 uur viel het rijgedrag van een 29-jarige automobilist uit Naarden op. De man reed met hoge snelheid door het centrum en werd op de Maliebaan gecontroleerd.

Daaruit bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Op zondag 19 mei omstreeks 23.20 uur werd een 45-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd op de Albatrosstraat.

Hierbij bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had, waarop de man werd medegedeeld dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De man reageerde daarop nogal heftig en moest met enig geweld op de grond gebracht en geboeid worden. De man liep hierdoor een blauwe plek en enkele kneuzingen op. Na afronding van het onderzoek werd de man in vrijheid gesteld.