Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2002 Nieuwsberichten district Lekstroom, 13.10 uur

IJsstelsteiner krijgt klappen

IJSSELSTEIN Na een melding van een vechtpartij werd een 21-jarige inwoner van IJsselstein op maandag 20 mei tegen 05.00 uur met een bebloed gezicht aangetroffen op de Voorstraat. Volgens zijn verklaring zou hij klappen hebben gehad van enkele personen.

Deze personen zouden mogelijk vrienden zijn van het meisje waarmee hij zowel in als buiten een nabij gelegen horecagelegenheid had gesproken.

Het slachtoffer liep letsel op aan zijn hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het slachtoffer werd uitgenodigd voor het doen van aangifte en daaruit zal mogelijk duidelijk worden wat er precies is voorgevallen.

Sigaretten gestolen bij inbraak

NIEUWEGEIN Vond in de nacht van zondag 19 op maandag 20 mei een inbraak plaats in een winkel op het bedrijventerrein Laagraven. Men was het bedrijf binnengekomen door het forceren van een ruit.

Na inventarisatie door de eigenaar zal duidelijk worden wat en hoeveel men heeft weggenomen, maar het vermoeden bestaat dat het gaat om een flinke hoeveelheid sigaretten en dat gebruik is gemaakt van een voertuig om de buit te vervoeren.

Vrouw beroofd

NIEUWEGEIN Op zondagavond 19 mei omstreeks 23.20 uur kreeg de politie een melding dat er een vrouw was beroofd op Poststede. Uit onderzoek bleek dat een 54-jarige vrouw uit Nieuwegein kort daarvoor geld had gepind uit de geldautomaat bij het postkantoor en daarna door twee onbekende jongens was beroofd.

Het gaat om twee jongens tussen de 16 en 18 jaar oud, beiden met een licht getinte huidskleur en donker haar. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Mogelijke getuige(n) wordt gevraagd contact op te nemen met de politie, bureau Nieuwegein, telefoonnummer 0900 8844.

Man ernstig gewond bij inbraak

NIEUWEGEIN Op zondag 19 mei omstreeks 09.40 uur trof de politie na een melding een ernstig gewonde man aan nabij het postkantoor op de Drenthehaven.

De man had een diepe vleeswond aan zijn been. Na verder onderzoek bleek dat er was ingebroken in het postkantoor en dat iemand zich, gezien het aangetroffen bloed, had verwond bij het forceren van een ruit. Ook werd duidelijk dat er computers waren gestolen.

De gewonde man, 24 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, werd overgebracht naar het Antonius ziekenhuis en is daar inmiddels geopereerd. Volgens de behandelend arts was een slagader doorgesneden en mocht de man van geluk spreken dat hij was gevonden en hierdoor spoedig behandeld kon worden.

De politie vermoedt dat sprake is van een tweede dader en onderzoekt de zaak nader.

Meisjes aangehouden
NIEUWEGEIN Twee meisjes van 11 en 13 jaar uit Nieuwegein zijn aangehouden op verdenking van poging inbraak op zondag 19 mei omstreeks 15.10 uur. Er was gezien dat de kinderen zich verdacht ophielden bij woningen op de Doctor Schaepmanstraat. De gewaarschuwde politie wist de twee vervolgens in de nabijheid van de woningen aan te houden.

Na onderzoek door de technische recherche bleek dat men had gepoogd om de sloten te forceren met een steekvoorwerp, maar dat men niet was binnengekomen.

De twee meisjes ontkenden bij de zaak betrokken te zijn en werden in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.