Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.15 u) Maandag, 20 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; insluiper
Bewoners van een woning aan de Burettestraat in Heerlen ontdekten afgelopen zondagmorgen omstreeks 11.15 uur opeens een onbekende man in de woning. Die was vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik via de achterzijde de woning binnengelopen. Omdat de insluiper zich ontdekt wist maakte hij zich dan ook meteen uit de voeten en rende de woning uit. Bleek dat hij kans had gezien geld (ongeveer 65,- Euro) uit de woning te stelen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 03.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Promenade in Heerlen. Inbrekers zijn via het dak het winkelpand binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Het is nog niet duidelijk of / wat er precies is gestolen. Dat moet nog worden nagekeken. Eveneens vanacht is ingebroken in een kantoor aan de Oude Lindestraat in Heerlen. Hier zijn de inbrekers door forcering van een raam binnengedrongen. Niet uitgesloten is dat er computers zijn gestolen, echter / maar dat moet nog precies worden nagegaan. Verder werd vannacht ook ingebroken in een bedrijf aan de Imstenraderweg en aan het Burg. V. Grunsvenplein. Hier zijn de inbrekers eveneens via een raam de bedrijfspanden binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of / wat er precies gestolen. Afgelopen nacht omstreeks 04.15 uur vernielde een etalagekraker een ruit van een winkel aan de Ganzeweide in Heerlen. Daarbij greep de etalagekraker een fiets uit de etalage en reed ermee vandoor.

Landgraaf; aangehouden
Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding van bewoners van een woning aan de Exdellerweg in Landgraaf dat er iemand door het raam van de woning aan het gluren was. Vermoedelijk omdat de gluurder zich betrapt wist, is hij weggegaan. Vervolgens betrapten bewoners van een woning aan de Binsfeldstraat deze man op de oprit bij de garagepoort terwijl hij daar niets te zoek had. De gewaarschuwde politie heeft de man, een 29-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Bleek dat hij een fiets bij zich had waarvan hij heeft bekend deze uit de garage bij een woning in deze omgeving te hebben gestolen (precieze locatie echter niet bekend). De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek, ook naar de precieze herkomst van de volgens de verdachte in die omgeving gestolen fiets.