Persberichten politie Rivierenland

---

Pinksterweekend 18, 19 en 20 mei 2002

---

Bemmel - Einde bezetting kraakpand
Het pand van het voormalig Chinees restaurant op de hoek Herckenrathweg-Dorpsstraat te Bemmel is op vrijdagochtend 17 mei door de krakers verlaten. De politie heeft het pand geïnspecteerd en vervolgens de eigenaar in kennis gesteld. Over de beëindiging van deze kraakactie zal een afzonderlijk persbericht worden gepubliceerd

Westervoort - Bestuurder onder invloed valt op door weggedrag Op vrijdag 17 mei omstreeks 22.00 uur zag een politiesurveillance een bestuurder van een personenauto over de Rivierweg in Westervoort rijden. Deze bestuurder haalde een andere automobilist in door hem bij een verkeersheuvel links voorbij te rijden. Na een ademanalyse in het bureau bleek dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Arnhem, teveel alcohol had genuttigd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod uitgereikt.

Lobith Opgeven valse naam in een bekeuringssituatie Een 23-jarige man uit Lobith werd op vrijdag 18 mei omstreeks 22.20 uur geverbaliseerd omdat hij op de Markt in Lobith in het openbaar bier dronk. Toen hij zijn persoonsgegevens op gaf twijfelde de politie aan de juistheid daarvan. De persoon werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar viel hij door de mand; hij werd herkend door andere politiemensen. De jongeman ging met twee processen-verbaal naar huis.

Andelst - Bromfietser onder invloed "er vandoor" Surveillerende politiemensen zagen op zaterdag 18 mei omstreeks 02.30 uur een bromfietser rijden over de Hoofdstraat in Andelst. Toen deze de politie zag keerde hij en ging er vandoor. De politie wist de bromfietser aan te houden. Na een ademanalyse bleek, dat de bestuurder, een 17-jarige uit Hemmen, te veel alcoholhoudende drank had genuttigd. De bestuurder is geverbaliseerd en door de politie naar huis gebracht.

Giesbeek - Stichting reddingshonden Westervoort helpt politie: vermiste vrouw gevonden
Op vrijdagavond 17 mei kreeg de politie Rivierenland een melding van een vermiste vrouw uit Giesbeek. De vrouw had laat in de avond in een labiele toestand per fiets haar woning verlaten. Een zoekactie van de familie en de politie in de omgeving van Giesbeek en het waterrecreatiegebied "De Rhederlaag" leverde niets op. In de ochtend (Zaterdag 18 mei) kreeg de politie het bericht dat de fiets van de vermiste vrouw door een kennis was gevonden in de omgeving van de Zwalmstraat (aan de rand van het "Duivense Broek"). Omdat een eerste "vluchtige" inspectie van het terrein niets opleverde werd en omdat het terrein (sloten/ bossages/weiland) ruig was en op sommige plekken "menshoog" begroeid, werd besloten de hulp in te roepen van de "Stichting reddingshonden werkgroep Westervoort". Een van de honden vond de vermiste vrouw binnen enkele minuten. Zij werd, ernstig onderkoeld, per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Arnhem.

Elst, Oosterhout en Angeren - Autokraken
In Oosterhout werd in de nacht van woensdag 15 mei op donderdag 16 mei aan de Hoge Wickstraat een portier van een Mazda opengebroken. Uit de auto werden een radio-cd-speler, een aantel cd's en twee zonnebrillen wegegenomen.
In Elst werd in de nacht van vrijdag 17 mei op zaterdag 18 mei aan de Schenkelskamp een portierruit van een Peugeot vernield. Uit de auto werden diverse goederen ontvreemd.
In dezelfde nacht werd te Angeren, aan de Brakelhof gepoogd een Peugeot open te breken. Hier bleef het bij een poging, het slot werd beschadigd

Elst - Bestuurder te dronken voor blaastest
Op zaterdag 18 mei omstreeks 23.45 uur reed de 51-jarige man uit Gendt over de Dorpsstraat in Elst in verboden richting. Toen de politie hem controleerde en een blaastest van hem wilde nemen bleek dat een bloedproef de enige uitkomst bleek. De bestuurder was voor een blaastest en een latere ademanalyse in het bureau te dronken. Toen hij zijn roes bij de politie had uitgeslapen wist hij zich niets te herinneren. De man krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Zevenaar - Brandende prullenbak NS-station
Op zondag 19 mei omstreeks 00.30 uur rukten de politie en de brandweer uit voor een brandmelding op het NS-station te Zevenaar. De brandweer was snel klaar; de inhoud van een prullenbak had vlam gevat.

Westervoort - Vernielzuchtige jeugd
Op zondag 19 mei omstreeks 02.30 uur is de politie enige tijd op zoek geweest naar een groep van ongeveer 10 jongeren die op de Gemeint in Westervoort voor onrust en lawaai zorgden. Hierbij zouden enkele jongeren over auto's zijn gelopen. Verder werd er een bloempot tegen een muur kapot gegooid en een GFT-bak vernield.

Zetten - Eten zonder te betalen
In Zetten is zondagavond rond 21.55 een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij weigerde te betalen nadat hij in een restaurant gegeten had en gaf bovendien een valse naam op. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem zal procesverbaal opgemaakt worden.

Verkeerscontrole Over Betuwe
Politie Rivierenland heeft op 1e en 2e pinksterdag tussen 14.00 en 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de snelwegen A 325, A 15 en A50, de 80 km-wegen en de dijken (Rijn en Waal). Aan de controle namen 30 politiemedewerkers deel.
Er zal over de nadere inhoud en de resultaten van deze controle een afzonderlijk persbericht worden gepubliceerd.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl