Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 20-05-2002
Persberichten maandag 20 mei 2002 (2e Pinksterdag) Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Met drank op het kanaal in

WIJSTER Zondagnacht tegen 4.00 uur reed een 29-jarige man uit deze plaats op de Beilerweg het kanaal in. Hij wilde zijn auto keren, maar reed daarbij iets teveel achteruit en kwam in het water terecht. Hij bleek zwaar beschonken te zijn. Bij de ademtest blies hij 840. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto over de kop

BORGER Zondagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 23-jarige man uit Nieuw-Buinen met zijn auto over de Provinciale weg vanuit de richting Buinen. Hij kreeg telefoon, goochelde wat met zijn mobieltje, en kwam op de linkerweghelft. Daarna kwam hij in de berm waarna de auto enkele keren over de kop sloeg. De man, die geen gordel droeg, werd uit de auto geslingerd en kwam in het bouwland terecht. Hij is met onbekend letsel naar het Refajaziekenhuis gebracht. Daar is van hem een bloedproef genomen, in verband met alcoholgebruik.

Bestuurder onwel en botst tegen boom

WITTEVEEN Zondagmiddag rond 17.00 uur reed een 55-jarige man uit Coevorden over de N381. Daar werd hij vermoedelijk onwel, waarna de auto slipte en tegen een boom botste. Dankzij de goede werking van de diverse airbags is de man met relatief licht letsel, enkele gekneusde ribben, naar het Scheperziekenhuis gebracht.

Auto tegen boom

HAVELTE Zondagnacht tegen 3.15 uur reed een 19-jarige automobilist uit Uffelte over de Nieuwe Ruiterweg. Daar raakte hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, van de weg en botste tegen een boom. Hij bleef ongedeerd. Drie inzittenden liepen wel letsel op. Een 19-jarige plaatsgenoot brak een arm. Twee andere inzittenden liepen kneuzingen op. De auto raakte zwaar beschadigd.

Alcomobilist

ASSEN Zondagavond rond 19.30 uur reed een 29-jarige man uit Rolde met zijn auto over de Rolderhoofdweg. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De ademtest wees 440 aan, wat een snelrechtdagvaarding opleverde.

Snelheidsduivel opgepakt

HOOGEVEEN Zondagmiddag rond 13.30 uur reed een 21-jarige automobilist uit Hoogeveen met hoge snelheden door zijn woonplaats. Een politieman in een onopvallende dienstauto zag dit, en zette de achtervolging in. Daarbij werden snelheden geklokt van ruim 110 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Uiteindelijk kon de bestuurder op de Edisonstraat aan de kant worden gezet. Daar kon hij zijn rijbewijs inleveren. Dat is ingevorderd. Voor de snelheidsovertredingen en het daarbij behorende verkeersgevaarlijke gedrag kan hij een proces-verbaal tegemoet zien.

Inbraken in autos

HOOGEVEEN Zondagochtend is op het Stationsplein een auto opengebroken. Een raam is ingeslagen en de radio is weggenomen.

TYNAARLO Uit de geparkeerde auto van een 44-jarige Groninger aan de Wedbroek is een zonnebril van het dashboard gestolen. Een raam werd daarbij ingeslagen.

ASSEN Zondagmiddag is een ruit ingeslagen van een auto aan de Paul Krugerstraat. De 51-jarige eigenaar uit Houten mist zijn radio. Aan de Spoorstraat overkwam een 69-jarige man uit Wedde exact hetzelfde.

EMMEN Zondagnacht is aan het Noorderplein een auto opengebroken. De portieren zijn met grof geweld geforceerd. Niet bekend of er iets is weggenomen.

Woninginbraken

ASSEN Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Beilerstraat. Een bovenraampje is opengebroken. De 54-jarige bewoner mist een DVD-speler.

BOVENSMILDE - Zondagavond is aan de Hoofdweg een inbraak gepleegd in de woning van een 41-jarige man. Om binnen te komen is een raam vernield. Uit de woning is een portemonnee gestolen met geld en pasjes.

Na vernielingen opgepakt

HOOGEVEEN Kort nadat ze diverse vernielingen in het centrum hadden gepleegd, zijn twee jongens uit Hoogeveen van 17 en 19 jaar aangehouden. Direct nadat meldingen hiervan waren binnengekomen, trof de politie ze in het centrum aan. Er zijn ramen gesneuveld van een pand, en van een auto, waar een van de heren overheen heeft gelopen. Ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Vijf gewonden bij frontale botsing

ASSEN Maandag omstreeks 12.40 uur zijn bij een frontale botsing tussen twee autos op de TT-Tunnelweg vijf mensen gewond geraakt. Daarbij zijn meerdere ambulances ingezet, evenals de traumaheli en andere hulpdiensten. Om 15.00 uur was de rijbaan nog afgesloten, in verband met opruimwerkzaamheden. Gegevens van betrokkenen en hun letsel zijn nog niet bekend, evenmin als de toedracht. Als dit bekend is zal een aanvullend persbericht verschijnen.