Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-05-2002 Persbericht 20 mei 2002

Eindhoven: Brand
Maandagmorgen rond 2.30 uur brak brand uit in een auto die geparkeerd stond aan de achterzijde van flatwoningen aan de Johannes Buijslaan. Een tweede auto die vlakbij stond liep flinke brandschade op. De brandweer heeft de brand geblust en bij de woningen de rook weggeblazen. Een balkon liep lichte brandschade op. De politie vermoedt dat de oorzaak brandstichting is.

Eindhoven: Inbreker op dak aangehouden
Maandagmorgen rond 1.00 uur is op een dak van een woning aan de Kloosterdreef een ongeveer 18-jarige Marokkaan aangehouden. Een bewoner van een woning aan de Wassenaarstraat hoorde gestommel bij zijn woning. Buiten zag hij hoe een inbreker er via het dak vandoor ging. De inbreker ontkwam richting Kloosterdreef. Agenten zetten de omgeving af en na wat speur- en klimwerk werd de man op een 15 meter hoog dak van een horecazaak aangetroffen. Hij weigerde naar beneden te komen en moest door agenten met het nodige verzet van het dak gehaald worden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten. Onderzoek wees uit dat bij een woning aan de Wassenaarstraat een ruit van een achterdeur was ingeslagen met een steen.

Eindhoven: Diefstal autos
In de nacht van zondag op maandag is in de Pastoor Petersstraat een witte Honda Jazz met het kenteken KV-35-VV gestolen.

In de nacht van zondag op maandag is in de Dr Cuyperslaan een witte Mercedes C220 D met het kenteken HP-VP-31 gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen rond 4.00 uur is op Fellenoord een 22-jarige bomfietser uit Eindhoven aangehouden. Hij reed slingerende van links naar rechts over de rijbaan. Tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Hij blies tijdens de ademtest 1,5 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 21-jarige Geldroppenaar is zondagavond rond 23.40 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Koudenhovenseweg Zuid en de Eisenhowerlaan. Een 18-jarige automobilist uit Rijen reed op de Koudenhovenseweg Zuid en wilde de Eisenhowerlaan oprijden. Hij verleende geen vrije doorgang aan de tegemoetkomende Geldroppenaar, die op een snorfiets reed. De Geldroppenaar is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Zondagavond rond 20.00 uur is op het Arnaudinaplein een 18-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor met een kompaan te hebben ingebroken in een geparkeerde auto op de Aalsterweg. Getuigen zagen het duo inbreken en waarschuwden de politie. Die kon aan de hand van het signalement kort daarna een verdachte aanhouden. Het is nog niet bekend wat er uit de auto gestolen werd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Fietsendief gepakt
Zondagavond rond 18.25 uur is op de Markt in Eindhoven een 27-jarige inwoner van deze stad aangehouden. Getuigen hadden hem met een kompaan op de Vestdijk bezig gezien met het doorknippen van fietssloten. Ze waarschuwden de politie. In een steegje hadden de dieven al drie fietsen klaar gezet om mee te nemen. Een ketting waarmee de fietsen vastlagen was doorgeknipt. Aan de hand van het signalement van de dader konden politieagenten de Eindhovenaar korte tijd later aanhouden. Zijn kompaan wist de dans te ontspringen. De fietsendief is in verzekering gesteld.

Helmond: Verkrachting
Zondagmiddag om 17.00 uur is op Brandevoort een 34-jarige Pool aangehouden. De man wordt er van verdacht die middag rond 14.30 uur een18-jarige Poolse vrouw verkracht te hebben. De vrouw was opj een boerderij op bezoek bij een bekende. Daar trof ze de Pool die haar met een smoes naar een afgelegen plek lokte waar hij haar verkrachtte. De man is in verzekering gesteld.

Helmond: Beroving
Zondagmiddag rond 17.00 uur is op het Sjef de Kimpepad een 16-jarig meisje beroofd van haar portemonnee met 120 euro en een ring. Samen met haar vriendin kwam ze twee meisjes tegen. De meisjes spraken elkaar aan maar al snel moest het meisje onder bedreiging haar portemonnee en haar ring afgeven. De dader zei dat ze anders haar mes te voorschijn zou halen. Nadat ze de portemonnee beet had verdwenen de twee daders.

Someren: Inbraak woning
Zondag tussen 11.30 en 18.30 is ingebroken in een woning aan de Lungendonk in Someren. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. De inbreker is aan de haal gegaan met een videorecorder, een spelcomputer, een versterker en enkele computerspelletjes.

Reusel: Insluiping woning
Zaterdagnacht heeft een insluiper kans gezien om in een woning aan Den Brink in Reusel binnen te dringen. Naar alle waarschijnlijkheid was een deur niet gesloten. De dief nam de kleuren tv en een magnetron mee.

Oirschot: Verkeersongeval
Een 54-jarige vrouw uit Sint Oedenrode is maandagmorgen rond 11.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Moorland en Koningshof. De vrouw reed met haar fiets op het Koningshof en reed vermoedelijk via een binnenbocht naar Moorland. Ze botste tegen de auto van een 63-jarige man uit Oirschot . De vrouw is met een gebroken rib en sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Bladel: Politie zoekt getuigen verkeersongeval
De politie van Bladel zoekt getuigen van een verkeersongeval dat vrijdagavond rond 18.10 uur plaats vond in de Felix Timmermanstraat in Bladel. Daar reed een witte bestelbus met gesloten aanhangwagen ( huif) weg. Een jongetje van 5 jaar oud rende met de auto mee, struikelde en kwam onder de aanhangwagen terecht. Zijn 7-jarig broertje zag dat gebeuren en riep luidkeels stop. De bestuurder van de auto met aanhanger stopte even maar had kennelijk niet in de gaten wat er aan de hand was en reed weg. De politie is op zoek naar de bestuurder en de eventuele getuigen van dit ongeval. Het kind is met rug- en beenletsel opgenomen in het ziekenhuis. Politie de Kempen 0900 8844 Someren: Diefstal quad Zondag tussen 11.00 en 17.00 uur is op een parkeerterrein aan het Kerkenhuis een blauwe quad merk Yamaha type Raptor 660CC met het kenteken 69-GV-KX gestolen.