PERSBERICHT
Dames zetten toon op Zandvoort
Zandvoort, 20 mei 2002. De eerste winst van Nicolette van den Hoek Ostende in de Toyota Yaris Cup tijdens de Pinksterraces was zeer verdiend. De 14.000 toeschouwers op Circuit Park Zandvoort hadden echter ook grote bewondering voor het optreden van Paulien Zwart die vanaf de zesde startrij in de twaalf ronden durende wedstrijd naar de tweede plaats doorstoomde en door de derde plaats van Patrick Borst tevens de leiding greep in het kampioenschap. Duidelijk was echter dat de dames de heren coureurs flink te kijk hadden gezet op het zonnige Zandvoort.

Het leek een donker weekeinde te worden voor Zwart toen de snelle dame tijdens de kwalificatietraining niet verder reikte dan de twaalfde startpositie. Mede titelleider tot dat moment, Borst zette zijn Toyota Yaris op de pole positie met een sterk rijdende Van den Hoek Ostende op de tweede plek. Licht verrassend was de derde positie van Marco Scholten voor Marvin Koster en Ivo Berger.
Direct na de start namen Borst en Van den Hoek Ostende enige afstand van de rest van het veld, dat onder aanvoering van Scholten, Koster en Berger stond. Zwart had er zin aan getuige haar zesde positie al na een raceronde. In de tweede ronde kreeg Scholten een zwieper van Berger en viel terug. Berger belandde door zijn actie zelfs op zijn dak in het Schievlak. In de zesde ronde nam Van den Hoek Ostende de leiding van Borst over in de Tarzanbocht. "Ik heb minder vermogen en we moeten uitzoeken hoe we dat kunnen oplossen", aldus de Uitgeester die in de tiende ronde ook nog Zwart voorbij moest laten. Van den Hoek Ostende reed de laatste twee ronden onbedreigd naar haar eerste overwinning in de Toyota Yaris Cup en staat nu derde in het Nederlands kampioenschap. ""Schitterend", vertelde ze aan de finish, "als je zo'n dertig mannen achter je kan houden. Zwart was ook al een gelukkige dame en kwalificeerde haar optreden als een "geconcentreerd optreden", en was bijzonder tevreden ondanks het matige optreden tijdens de training.

Uitslag: 1. Van den Hoek Ostende (Bussum), 12 ronden in 26:33,856 (116,737 km/uur); 2. Zwart (Ouderkerk a/d Amstel), op 0,742; 3. Borst (Uitgeest), op 5,669; 4. Kleyn van Willigen (Utrecht), op 10,551; 5. Koster (Zandvoort), op 14,407; 6. Van Os (Bilthoven), op 19,050. Snelste ronde: Zwart in 2:11.084 (118,284 km/uur)

Uitslag Toyota Ladies Cup: 1. Van den Hoek Ostende; 2. Zwart; 3. Bergsma; 4. Van der Vossen; 5. Maathuis; 6. Sanders.

Stand: 1. Zwart 53; 2. Borst 51; 3. Van den Hoek Ostende 43; 4. Buijs 30; 5. Koster 26; 6. Kleyn van Willigen 26. Stand Ladies Cup: 1. Zwart 28; 2. Van den Hoek Ostende 26; 3. Bergsma en Sanders 12

Volgende race: zondag 14 juli, TT Circuit Assen

---


Ingezonden persbericht