Persbericht

Derde plaats voor Dayzers-rijder Allard Kalff

Zandvoort, 20 mei 2002. Na zijn zege in de eerste race van de Pearle Alfa 147 Challenge, heeft Allard Kalff (Zandvoort) ook tijdens de tweede wedstrijd van de nieuwe merkencup een podiumplaats behaald. Allard, uitkomend voor het Dayzers Racing Team, kwam als derde over de finish en behield daarmee de leiding in het tussenklassement. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) werd zevende, Michael Bleekemolen (Aerdenhout) viel uit.

Vlak voor de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort werd het Dayzers Racing Team uitgebreid met niemand minder dan Michael Bleekemolen. "De donderdag voor de race viel de beslissing", aldus de succesvolle routinier en vader van Dayzers-coureur Sebastiaan Bleekemolen. In de enige kwalificatietraining stelde Allard Kalff de vijfde startpositie veilig. Allard: "Mijn tactiek in de training werkte niet. Ik ging voor de pole position, het werd de vijfde tijd." Sebastiaan Bleekemolen kampte met een defecte computer van zijn Alfa 147. Omdat er binnen de klasse geen reserve-exemplaar beschikbaar was, moesten hij en Michael tijdens de kwalificatietraining één computer delen; halverwege de kwalificatie werd het exemplaar over gebouwd. Sebastiaan kwam mede hierdoor niet verder dan de negende startpositie, twee plaatsen voor zijn vader.

Bij de start van de race kwam Allard Kalff goed weg, hij nam meteen de derde plaats in. Hij voerde de druk op bij Rory Bertram die voor hem lag. Bertram liet zich tot een foutje verleiden, waardoor Kalff de tweede plek kon overnemen. Allard stond vervolgens de hele race onder druk van de aandringende Sandra van der Sloot. De Dayzers-coureur hield de tweede plaats vast tot in de laatste ronde, toen werd hij gepasseerd door Van der Sloot. "In de laatste ronden ging een rubber van een aandrijfas kapot, daardoor viel ik terug", vertelde Allard na de race. "Ik ben toch heel tevreden met dit resultaat. Ik heb mijn leidende positie in het tussenklassement behouden."

Sebastiaan Bleekemolen klom in de race op naar de zevende plaats. "Er zit om een of andere reden onvoldoende tempo in mijn auto. Daar gaan wij de komende tijd aan werken", aldus Sebastiaan. Michael Bleekemolen lag rond de tiende plaats toen de aandrijfas van zijn Alfa 147 brak.

Volgende race: 2 juni, Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Pearle Alfa 147 Challenge:

1. Sandor van Es, 12 ronden in 23:56.026; 2. Sandra van der Sloot, op 2,349; 3. Allard Kalff, op 3,056; 7. Sebastiaan Bleekemolen, op 15,485; 24. Michael Bleekemolen, op 1 ronde.