Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

IJsbrand Chardon Nederlands Kampioen Vierspannen

20/05/2002

Zelhem, 20 mei 2002
IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH) is vandaag Nederlands Kampioen Vierspannen geworden. Het NK werd verreden tijdens de Achterhoekse Paardendagen te Zelhem. Harry de Ruijter (Kessel) mocht de tweede plaats in ontvangst nemen, terwijl Mark Weusthof (Rossum) derde werd.

Na de dressuur op zaterdag, het eerste onderdeel van het NK, stond Chardon al aan kop in het klassement. In de spectaculaire marathon, die op zaterdag verreden werd, moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. Hier werd Mark Weusthof eerste. In de vaardigheidsproef die vandaag werd verreden, ging Chardon als laatste van start. Het was spannend, want Chardon stond minder dan vier punten voor op de nummer twee, Harry de Ruijter. Chardon mocht dus geen enkel balletje eraf rijden, omdat dit vijf strafpunten kost.

Zelhem is een belangrijke wedstrijd in het kader van de Wereldruiterspelen die eind september in het Spaanse Jerez de la Frontera worden verreden. De gehele mentop was dan ook aanwezig in Zelhem. Volgens bondscoach Jaap Boom was de marathon hier WK-waardig. Boom: "Alle ingrediënten zaten er in. De dressuur was wat moeilijk te beoordelen, omdat de bodem nogal blubberig was. De vaardigheidsproef had een tandje moeilijker gemogen, daar de tijd vrij ruim stond. Zes deelnemers bleven dan ook foutloos, waaronder vrijwel de gehele Nederlandse top. Verdere belangrijke wedstrijden in de aanloop naar Jerez zijn Aken, Breda en Beekbergen. Op dit moment hebben we een goede top zes, waar er twee van af moeten vallen voor Jerez." De uitslag vindt u op:

www.hoefnet.nl/vswmn/pages/uitslagen02/zelhem/