Gemeente Eindhoven

Persbericht: 16 mei 2002

Bewoners bouwen mee aan wijkwebsite

Virtual community in stadsdeel Tongelre van start

Maandag 20 mei a.s., tweede Pinksterdag, om 14.00 uur zal Wim Claassen, de kersverse Eindhovense wethouder voor sociale en economische zaken, ICT en Kenniswijk, een website annex virtual community voor de wijken t Hofke, Geestenberg en Muschberg openen. De openingshandeling vindt plaats tijdens de braderie rondom t Hofke in de Kenniswijkhoek in t Oude Raadhuis.

Aan de website, die een heuse virtuele ontmoetingsplaats zal worden, is in de Kenniswijkhoek hard gewerkt door een webteam bestaande uit een groot aantal bewoners. Voor de verdere ontwikkeling gaan diverse activiteitengroepen aan de slag. Bedrijven en organisaties uit de wijk kunnen op de website adverteren of een eigen pagina onderhouden. Het internetadres van de site is www.wijkinfo.nl/eindhoven/hofke.

Informatie en kennismaken
De website kent diverse rubrieken. Onder Over deze wijk staat een aantal onderwerpen die een beeld geven van t Hofke, Geestenberg en Muschberg, nu en vroeger. Bewoners met een eigen homepage kunnen via een link met andere wijkbewoners kennismaken. Onder de rubriek nieuws is een archief te vinden met alle eerder verschenen edities van het wijkblad, er staan artikelen over de wijk uit het Eindhovens Dagblad en allerlei andere nieuwtjes. Verder is er informatie over activiteiten, sport, scholen, kerken, huisartsen, apotheken en belangrijke adressen in de wijk. Onder wonen is onder meer informatie over bewonersverenigingen, huursubsidie en de wijkagent te vinden. Interactief: adverteren, discussiëren en stemmen Naast het opzoeken van informatie kunnen wijkbewoners ook zelf op elk moment informatie op de website zetten. Zo is er de mogelijkheid om problemen in de wijk aan de orde te stellen. Anderen kunnen hierop dan weer reageren en zo kan er een interessante discussie ontstaan. Iedereen die iets te koop heeft of zoekt, oppas vraagt of aanbiedt, of bijvoorbeeld wil carpoolen, kan gratis een advertentie plaatsen. Verder kan iedereen uit de wijk de redactie vragen een enquête op te nemen op de website.