Ingezonden persbericht

Website voor een nederlandse gedetineerde in het buitenland

ENKHUIZEN / BANGKOK, 20020521 -- Op 20 mei 2002 is de eerste Nederlandse website online gegaan om een Nederlandse gedetineerde in het buitenland te helpen. Sinds 1995 zit Enkhuizer Pedro R. (45 jaar) een levenslange gevangenisstraf (100 jaar) wegens drugssmokkel uit in de Bangkwang Central Prison in Bangkok (Thailand). Het leven in deze beruchte gevangenis is een ware hel waar HIV en TBC vele slachtoffers maken. Zonder hulp van buitenaf is er maar een kleine kans dat Pedro de gevangenis levend verlaat.

Pedro hoopt dat de koning van Thailand hem gratie wil verlenen of dat de Nederlandse regering een uitleveringsverdrag met Thailand ondertekend. Indien een dergelijk verdrag tussen Nederland en Thailand tot stand komt is er een mogelijkheid dat Pedro zijn straf geheel of gedeeltelijk in nederland mag uitzitten. Onlangs heeft Dr. Jo Horn van de P.v.d.A. kamervragen gesteld omtrend de omstandigheden van Nederlandse gevangen in Thailand. Familie en vrienden van Pedro wachten in spanning af of er nu duidelijkheid komt over de vooruitzichten van Pedro.

Er zijn de afgelopen jaren diverse mensen bij Pedro op bezoek geweest waaronder Reinout Oerlemans en Yorin-Travel. Indien mensen van plan zijn om naar Thailand op vakantie te gaan kunnen zij Pedro ook bezoeken! Een uitgebreide routebeschrijving met ervaringen van bezoekers is te vinden op de website www.PRISONLIFE.nl

Een kleine groep mensen die Pedro van vroeger kennen of hem hebben leren kennen in de Bangkwang Central Prison hebben nu een website voor hem gemaakt om Pedro structureel een helpende hand te kunnen bieden. Mensen die Pedro een bezoek hebben gebracht kunnen op www.PRISONLIFE.nl berichten plaatsen of lezen mbt. Pedro.



Ingezonden persbericht