Vereniging van Effectenbezitters


VEB voegt zich in procedure Laurus

21-05-2002

De Vereniging van Effectenbezitters heeft heden een verweerschrift ingediend in het kader van de enquêteprocedure Laurus die op 6 mei jl. aanhangig is gemaakt door een aantal verzoekers. De VEB heeft verzocht zich te mogen voegen in deze procedure als belanghebbende (ten behoeve van aandeelhouders en certificaathouders Laurus) en ondersteunt het verzoek om een enquête te gelasten naar mogelijk wanbeleid bij Laurus.

De VEB is van mening dat er gegronde redenen zijn om aan een juist beleid te twijfelen op grond van de volgende omstandigheden:

a) Er zijn onverantwoorde risicos genomen bij de omvorming van de winkelformules in Konmar-winkels, tegen de achtergrond van de zwakke vermogenspositie en de problemen bij de Spaanse activiteiten; b) Er zijn belangrijke fouten gemaakt bij de uitvoering van deze operatie op het gebied van snelheid, logistiek en automatisering; c) De informatieverschaffing aan aandeelhouders is onvoldoende geweest, zowel over het verloop van de omvormingsoperatie, als de resultaatontwikkeling en de ontstane continuïteitsproblemen.

De VEB hecht eraan te benadrukken dat zij geen samenwerking heeft met de oorspronkelijke verzoekers in deze procedure en de door hen gevraagde voorzieningen (onder meer schorsing van commissarissen en het bevriezen van de Casino-deal) niet ondersteunt.

De VEB heeft aan haar beperkte verweerschrift (14 paginas) een bijlage opgenomen met vragen voor de (mogelijk) te benoemen enquêteur(s) gevoegd. De vragenlijst en het verweerschrift zullen op 22 mei op de website van de VEB worden geplaatst.

Vereniging van Effectenbezitters

Drs. P.P.F. de Vries,
Directeur

mr drs F.E.M. van t Groenewout-Hendriks, adjunct-directeur