Rijksvoorlichtingsdienst

Brief informateur aan Kamer (21 mei)

De informateur heeft hedenochtend, 21 mei 2002, de informatieopdracht die hem op 17 mei jl. door Hare Majesteit de Koningin is verstrekt, alsmede de adviezen van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer, aangeboden aan de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer.

De tekst van de aanbiedingsbrief aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer luidt als volgt:
"Bijgevoegd zend ik u de informatieopdracht die mij door Hare Majesteit de Koningin op 17 mei 2002 is verstrekt. Tevens gaan hierbij, met machtiging van Hare Majesteit de Koningin, afschriften van de adviezen die de voorzitters van de fracties in de Tweede Kamer der Staten-Generaal aan de Koningin hebben uitgebracht."

De informatieopdracht aan de informateur, Mr. J.P.H. Donner werd afgelopen vrijdag als volgt bekend gemaakt:
"Hare Majesteit de Koningin heeft hedenavond, 17 mei 2002, mr. J.P.H. Donner verzocht om, gelet op de uitslag van de verkiezingen, de mogelijkheden te onderzoeken van de spoedige vorming van een kabinet dat mag rekenen op een vruchtbare samenwerking met de volksvertegenwoordiging en de weg aan te geven waarlangs dat kabinet tot stand gekomen."

Onderstaand vindt u de adviezen van alle fractievoorzitters. De Adviezen zijn als bijlage meegestuurd bij de brief van de informateur aan de Staten-Generaal:

Zie het origineel http://www.minaz.nl/kabinetsf...hives/000111.html .

CDA: (Word) of (PDF)
LPF: (Word) of (PDF)
VVD: (Word) of (PDF)
PvdA: (Word) of (PDF)
GroenLinks: (Word) of (PDF) SP: (Word) of (PDF)
D66: (Word) of (PDF)
ChristenUnie: (Word) of (PDF) SGP: (Word) of (PDF)
Leefbaar Nederland: (Word) of (PDF)

21-05-2002