Korps: Friesland, plaats: Friesland 21-05-2002
Politieberichten van 20/5 (13.00) t/m 21/5 (07.00)

Heerenveen: vernieling auto
Maandag omstreeks 17.00 uur reed een 19-jarige automobiliste uit Heerenveen, met ier inzittenden, over het Burgemeester Kuperusplein. Op een gegeven moment stak een aantal voetgangers over, enkelen bleven staan. De vrouw claxonneerde. Daarop reed ze tegen een persoon aan. De persoon werd ter hoogte van de benen geraakt. Daarna reed de vrouw door. Bij de rotonde moest de vrouw stoppen. De ondertussen gearriveerde jongelui sloegen op het dak en het achterraam. Hierbij werd een inzittende aan de lip geraakt. Hierop stapten de inzittenden uit, een vechtpartij was het gevolg. Toen beide partijen gingen praten en elkaar excuses aanboden, gingen ook mensen, die er niets mee te maken hadden, zich met de zaak bemoeien. Over en weer vielen klappen. Een 29-jarige inwoner van Nieuwehorne en een 18-jarige inwoner van Heerenveen werden aangehouden. De vrouw uit Heerenveen heeft aangifte gedaan, evenals een 21-jarige inwoner van Oudehaske.

Heerenveen: ernstig ongeval, getuigenoproep
Maandag omstreeks 15.40 uur vond een ongeval plaats in de Burgemeester Hellingatunnel onder de Rijksweg A32. Een 65-jarige vrouw uit Drachten fietste, met drie familieleden, door de tunnel, komend uit Mildam en gaande in de richting van Heerenveen. Vanaf de andere kant naderde een 16-jarige fietsster uit Franeker. Ze haalde net een groep fietsers in. Ze kon de vrouw uit Drachten niet ontwijken, die daardoor ten val kwam en met haar hoofd de stoep raakte. De vrouw werd in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen, later werd ze, met een schedelbasisfractuur, overgebracht naar het AZ in Groningen. De fietsster uit Franeker verklaarde dar zij moest uitwijken voor een andere fietser. Graag komt de politie in contact met getuigen van het ongeval via het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Wolvega: te snel
Maandag om 20.45 uur werd een politiemotor ingehaald door twee snelle autos op de A32 ter hoogte van Wolvega. De achterste rijder, die niet kon worden aangehouden, krijgt de overtreding op kenteken. De eerste automobilist, een 36-jarige automobilist uit Heerenveen, reed 177 km per uur. Omdat hij meer dan 50 km per uur rijdt dan de toegestane snelheid is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: problemen in relationele sfeer
Maandag om 20.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Anna Paulownastraat. Een 42-jarige inwoner van Sneek bezocht zijn ex-vriendin, een 37-jarige inwoonster van Sneek. De man bedreigde de vrouw. Ze werd geraakt aan het achterhoofd. Vervolgens heeft men de woning verlaten en bemoeide een 16-jarige inwoner van Sneek zich met de zaak. Dit resulteerde erin dat de jongen, een zoon van de 42-jarige man, een messteek in de hals opliep. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 16-jarige heeft aangifte gedaan, de 42-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bolsward: snelle boot
Maandag omstreeks 22.30 uur zag een 21-jarige inwoner van Bolsward op het Laag Bolwerk een speedboot met grote snelheid voorbij komen. Door de snelheid moet er schade zijn ontstaan aan diverse boten. De man is daarop de boot gevolgd per auto. De boot voer via Burgwerd, Wommels en Oosterlittens naar Baard. Steeds werd een zeer hoge snelheid gevaren. De drie inzittenden waren niet meer aanwezig in Baard. Ze waren verdwenen met een taxi. Graag komt de politie in contact met personen die of de boot hebben zien varen of schade hebben opgelopen door de snelheid van de boot. Dit kan via het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844. De politie heeft de zaak in onderzoek. De boot is in beslag genomen.

Heerenveen: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.25 uur werd een 32-jarige automobilist uit Oudehaske gecontroleerd op de K.W. Poststraat. Hij bleek te hebben. Op het bureau blies hij 770 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dronrijp: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.25 uur werd een 33-jarige automobilist uit Dronrijp gecontroleerd tijdens een routinecontrole op de A31 richting Franeker. Na enige moeite kon de man worden overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 780 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272