Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 21 mei 2002

---

Politie houdt grootscheepse verkeerscontrole

BEMMEL / OVERBETUWE - Op 1e en 2e Pinksterdag, van 15.00 uur tot 21.00 uur, heeft de politie van het district Rivierenland een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in de units Overbetuwe en Bemmel. De controle vond plaats op alle 80 kilometerwegen in deze gebieden, alsmede op de snelwegen A325, A15 en A50.

In totaal namen 20 politiemedewerkers aan de controle deel. De politie van het district Rivierenland was aanwezig met drie onopvallende auto's en drie onopvallende motoren. Zij kregen ondersteuning van het Verkeershandhavingsteam van de regio Gelderland-Midden, dat aanwezig was met radarauto's, lasergun en twee motoren en van twee voertuigen van het programma 'Blik op de Weg'.

In totaal zijn er 124 processen-verbaal uitreikt wegens een te hoge snelheid. 14 Rijbewijzen zijn ingevorderd (de hoogste snelheid was 200 km/u). Andere overtredingen waren kleefgedrag (1 proces-verbaal), onnodig links rijden (1 proces-verbaal), niet dragen van de autogordel (62x pv), niet dragen van de helm (1 x) en 21 overige overtredingen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl