Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum: 14 mei 02
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Tim Goovaert (BSGO Reynaert) mag naar milieucongres Canada

Tim Goovaert is de gelukkige leerling van de Reynaertschool uit Kruibeke, die naar het vier dagen durende internationaal congres over milieu mag in Canada, als vertegenwoordiger van ons land. Het is de bekroning van de jarenlange inzet van de Reynaertschool uit Kruibeke voor het milieu.

Congres
Het congres loopt van 21 tot 25 mei in Victoria, de hoofdstad van Canada. Deze internationale conferentie is in het leven geroepen vanuit het idee dat kinderen moeten participeren in beslissingen die een invloed hebben op het voortbestaan van onze planeet. Achthonderd tien- tot twaalfjarigen uit de hele wereld krijgen hier de kans om ervaringen uit te wisselen over milieuprojecten. Het algemeen thema van het congres luidt: Locale verandering kan zorgen voor verandering op wereldschaal.

Tim kon kiezen uit een erg uitgebreid programma van workshops en veldonderzoek over allerlei thema's. Op de eerste dag staan de workshops in het teken van "water". "Klimaatsverandering" staat centraal op de tweede congresdag. "Gezonde gemeenschappen, gezonde kinderen" vormt het thema tijdens de derde dag aan de beurt. De laatste dag ten slotte staat in het teken van "het behoud van natuurlijke rijkdommen".

School
Tim Goovaert heeft deze buitenkans te danken aan zijn persoonlijke inzet voor het milieu maar ook aan de inzet van zijn school. De leerlingen van de Reynaertschool in Kruibeke, een basisschool van het gemeenschapsonderwijs, hebben zich in maart kandidaat gesteld om aan het internationaal congres over milieu te mogen deelnemen.

De school zet zich al verscheidene jaren in voor het milieu. Zo doen de klassen zoveel mogelijk aan recyclage. Vorig schooljaar schreef de school zich in voor een speciaal project gericht op de recyclage van papier en karton. Daarvoor ontving de school de prijs van milieuvriendelijkste school. Dit schooljaar begon de school aan een project met Tetra Pak voor het apart ophalen van brikverpakkingen op school. Alle klassen begonnen ook aan een recyclagewinkel-project waarvoor de leerlingen kunstwerkjes maken van recyclagemateriaal. In het vijfde en zesde jaar vormden de leerlingen een ECO-team, dat erop toekijkt dat iedereen zich aan de ecologische spelregels houdt en dat het project regelmatig evalueert. Zo probeert de school zijn steentje bij te dragen tot een milieuvriendelijkere samenleving.

Contact:
BSGO Reynaert
De heer Marc Moorthamer (directeur)
KATTESTRAAT 68,
9150 KRUIBEKE
tel. 03/774 15 68
fax. 03/744 09 54
email : BS.REYNAERT@planerinternet.be
website : http://schoolweb.rago.be/bs/kruibeke/