Gemeente Wageningen

Informatieavond conceptvisie groenbeheer Wageningen Hoog

Informatieavond
De beheervisie groen Wageningen Hoog is in concept gereed. Op dinsdag 21 mei 2002 organiseert de gemeente een informatieavond over de concept beheervisie. De bijeenkomst vindt plaats in het clubhuis van SKV aan de Zoomweg 2, van 19.30 -21.30 uur. U wordt allen van harte uitgenodigd om uw reactie op het conceptplan naar voren te brengen. De reacties zullen verwerkt worden in de definitieve versie van het plan, dat vervolgens de inspraakprocedure ingaat.

De beheervisie

De twee informatieavonden voor milieuorganisaties en bewoners hebben een groot aantal ideeën en suggesties opgeleverd. De algemene mening was dat het bosachtig karakter van de wijk behouden moet blijven, met aandacht voor het ontwikkelen van een gebiedseigen biodiversiteit. De ideeën en suggesties zijn, samen met de bestaande beleidskaders, verwerkt in de conceptbeheervisie. In deze visie wordt verwoord welke doelstellingen de gemeente voor het openbaar groen nastreeft in de wijk. Hierbij wordt rekening gehouden met de drie voornaamste functies van het groen in de wijk, namelijk natuur, wonen en recreatie. De doelstellingen zijn vervolgens vertaald in groenbeelden voor de verschillende delen van de wijk. Een groenbeeld bevat een beschrijving van de soorten bomen, struiken en kruidenlaag en fauna in het betreffende gebied. Vervolgens is voor elk groenbeeld een globaal pakket aan beheermaatregelen geformuleerd. Een beheermaatregel is bijvoorbeeld het gefaseerd dunnen van bomen in de bermen.

Meer informatie?
Een exemplaar van de concept beheervisie is op te vragen bij het bureau communicatie en externe betrekkingen, stadhuis, Markt 22, tel. 492 400. U kunt het conceptplan ook downloaden: beheervisie.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan de informatieavond dan kunt u uw vragen, opmerkingen e.d. doorgeven aan de heer R. Veldman, tel. 492 948 of per e-mail: richard.veldman@wageningen.nl.