Gemeente Hoogeveen


---

16 mei 2002

Eerste paal voor fietsbrug Erflanden in Hoogeveen

De eerste paal voor de fiets- en voetgangersbrug over de Hoogeveensche vaart gaat dinsdag 21 mei de grond in. De brug zal Erflanden met de rest van de Hoogeveense wijk De Weide gaan verbinden. Zoals het nu lijkt kan de brug begin oktober klaar zijn. Wethouder M. Leistra slaat om 13.00 uur de officiële eerste paal. Hij doet dat aan de zuidzijde van de Hoogeveensche Vaart, in Erflanden. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Heien

Begin april zijn de aannemers begonnen met het maken van bouwopritten naar het kanaal. Eerst wordt er geheid aan de zuidkant. Daarna is de noordkant aan de beurt.Het heien duurt maximaal een week.

Toezicht provincie

De provincie (beheerder van de Hoogeveensche Vaart) heeft het ontwerp gemaakt en zal toezicht houden tijdens de bouw. De betrokken aannemers zijn Middelkoop Beton en Waterbouw in Meppel en Koop inVeendam.

Fiets- en wandelroute

De nieuwe brug verbindt Erflanden met de groenstrook tussen Kattouw en Schutlanden. In deze groenstrook zal de bestaande fiets- en wandelroute naar de Zuidwoldigerweg worden verbeterd en doorgetrokken naar winkelcentrum De Weide en park Steenbergerweide.

Website

Voor achtergronden zie de informatie op de gemeentelijke website onder Erflanden.

© Copyright Gemeente Hoogeveen