Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2002
Persberichten district Eemalnd noord, 09.30 uur

Dubbel ingehaald

BAARN Een 34-jarige man uit Eemnes is maandagmiddag rond 16.00 uur met zijn motor aangereden. De man reed over de Zandheuvelweg in de richting van Baarn. Voor de motorrijder reden twee autos die hij wilde inhalen.

De rijbaan voor het tegemoet komend verkeer was leeg, dus begon de man met inhalen. Op het moment dat hij naast de eerst in te halen auto reed, stuurde deze bestuurder, een 21-jarige man uit Hilversum, ook naar links. Hij tikte de motorrijder aan die ten val kwam en enkele meters doorschoof over de weg. Ook zijn motor schoof enkele meters door.

De 21-jarige man verklaarde de auto voor hem te hebben willen inhalen, maar de motorrijder niet te hebben gezien. De motorrijder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Met alcohol op achter het stuur

EEMNES Een 46-jarige vrouw uit Huizen is maandagavond rond 22.00 uur aangehouden omdat zij met alcohol op achter het stuur zat.

Op de Wakkerendijk moest de vrouw een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek zij 1,7 promille alcohol in haar lichaam te hebben.

Haar rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

EEMLAND NOORD Door het gehele district heeft de politie maandagavond bromfietscontrole gehouden.

In totaal werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet dragen van een helm en het overschrijden van de constructiesnelheid.