Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Zonder helm op de bromfiets

UTRECHT Maandagavond werd op de Einsteindreef een man aangehouden voor het rijden zonder helm.

Omstreeks 20.50 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bromfietsbestuurder zonder helm over de Einsteindreef rijden.

De 22-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd gecontroleerd.

Tijdens de controle bleek dat de Utrechter ook nog een aantal boetes had openstaan. De man werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Nadat de boetes betaald waren werd hij naar huis gestuurd. Zijn bromfiets werd in beslag genomen. Tevens bleek dat de bromfiets niet verzekerd was.

Aanhouding na belediging

UTRECHT Op de Plompetorengracht werd zondagavond een vrouw aangehouden voor belediging.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig vanaf de Wittevrouwenstraat de Plompetorengracht oprijden. Voordat het voertuig linksaf sloeg, vond een vrouwelijke passagier het nodig om zonder enige aanleiding een aantal malen haar middelvinger naar de agenten op te steken.

Op de Plompetorengracht kreeg de bestuurder een stopteken en werd de vrouw aangehouden voor belediging. In eerste instantie wilde de 20-jarige vrouw uit Amsterdam niet meewerken. Met lichte dwang werd zij uit de auto gehaald en afgevoerd naar het bureau. Nadat zij een bekeuring had gehad voor het opgeven van een valse naam, werd de Amsterdamse met een proces-verbaal voor belediging naar huis gestuurd.

Brand

UTRECHT Maandagmiddag brak er op de Potterstraat een brand uit bij een horecagelegenheid.

Omstreeks 12.00 uur zagen getuigen op de Potterstraat rook en vlammen uit een horecagelegenheid komen. Omdat de zaak op de route van de halve marathon lag werd besloten deze gedeeltelijk om te leggen. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en de omgeving werd afgezet.

Na enige tijd had de brandweer de brand onder controle. Niemand raakte gewond.