NFO TRENDBOX BV

Nederland nauwelijks geïnteresseerd in WK voetbal 2002

De afwezigheid van Nederland op het WK voetbal in Korea en Japan leidt tot een zeer lage interesse voor dit evenement. De meeste Nederlanders weten zelfs niet wanneer dit toernooi zal plaatsvinden, terwijl slechts 22% Zuid Korea en Japan als gastlanden kunnen noemen.

Dit blijkt uit een onderzoek over het WK voetbal dat NFO Trendbox heeft uitgevoerd onder een steekproef (n=500) die representatief is voor de Ne-derlandse bevolking van 16 jaar en ouder. De intentie om op tv de wedstrijden live te volgen is eveneens beduidend lager dan bij vorige WK's het geval was. 30% zegt dit waarschijnlijk tot zeker te gaan doen, onder de regelmatige voetbalkijkers is dit 46%.

Verder is het kennisniveau over het WK in het normaal zo voetbalgekke Ne-derland minimaal. Minder dan de helft weet dat het toernooi in juni wordt gehouden, en maar liefst 80% heeft geen of een verkeerd idee over het (Ne-derlandse) tijdstip waarop de wedstrijden worden gespeeld, namelijk 's ochtends en in de middag.

Overigens is de schok over de uitschakeling van Oranje nog niet helemaal verwerkt. 40% vindt dit vervelend tot heel erg vervelend, terwijl van de voetballiefhebbers 57% hiervan nog altijd een nare smaak in de mond heeft. Daar staat tegenover dat bijna een kwart van de Nederlanders het eigenlijk wel goed vindt dat Nederland een keertje overslaat.

Tot slot lopen de meningen uiteen over de vraag welk land zich dit jaar wereldkampioen voetbal zal mogen noemen. Regerend kampioen Frankrijk wordt door 14% genoemd, 11% ziet het geboorteland van Maxima winnen en 10% houdt het op Brazilië. Opvallend is dat Argentinië door de mannen als winnaar getipt wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NFO Trendbox B.V.
tel. 020 - 669 44 14

Gerton Poot
onderzoeksdirecteur
gerton.poot@nfoeurope.com

Of een bezoek brengen aan onze website: www.trendbox.nl

21 mei 02 10:52