Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 21 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: claxonnerende alcomobilist loopt tegen de lamp De politie heeft maandagochtend een 43-jarige man uit Groningen op het Damsterdiep aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De Stadjer trok de aandacht van de politie, omdat hij al claxonnerend in zijn auto over de rijbaan van de Nieuwstad reed. Daarnaast reed de man door een rood verkeerslicht. Nader onderzoek toonde aan dat hij gedronken had. (1,6 promille) De verdachte bleek al twee keer eerder een proces-verbaal voor rijden onder invloed te hebben gehad. Zijn auto werd in beslag genomen en werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte mocht het politiebureau met een dagvaarding weer verlaten.

Groningen: invalide man beroofd
Maandagmiddag heeft een onbekende persoon een 80-jarige invalide man uit Groningen in de Plutolaan overvallen. De bejaarde man reed in zijn invalidenkar toen hij met geweld uit zijn invalidenkar werd getrokken. Hierbij wist de overvaller een geldbedrag en sleutels buit te maken. Het slachtoffer raakte door de overval enige tijd buiten westen. Ook is door de beroving de man zijn kleding vernield. De man kon na een kort onderzoek door het ambulancepersoneel naar huis worden gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de beroving.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft maandagmiddag aan het Martinikerkhof een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond te urineren tegen de gevel van de Martinikerk. In het politiebureau kreeg de Stadjer een bekeuring van 46 Euro uitgereikt, welke hij direct betaalde.

Groningen: mannen aangehouden in gestolen auto
Maandagmiddag heeft de politie in de Wipstraat twee mannen uit Groningen, respectievelijk een 29- en 37-jarige man, aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De beide mannen lagen te slapen in de auto. Bij navraag bleek dat de auto twee dagen eerder van een bedrijventerrein aan de Osloweg was ontvreemd. In de auto troffen de agenten tuinbeelden aan. De verdachten bekenden de beelden in Hoogkerk te hebben ontvreemd. Beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft maandagnacht een 31-jarige man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man viel op omdat hij in de Gelkingestraat een geslotenverklaring negeerde. Nader onderzoek wees uit dat de man gedronken had. (1,7 promille) Ook bleek dat de man niet een geldig rijbewijs had. De man mocht na verhoor -met een dagvaarding op zak- het politiebureau verlaten.

Groningen: vrouw aangehouden voor diefstal
Maandagavond heeft de politie in een ziekenhuis in Groningen een 40-jarige vrouw op heterdaad aangehouden, nadat zij een tas van een personeelslid had weggenomen. Het beveiligingspersoneel wist de vrouw te traceren, waarna zij aan de politie werd overgedragen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De vrouw mag een jaar niet meer in het betreffende ziekenhuis komen.

Groningen: mannen in woning aangehouden
De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Bankastraat twee mannen aangehouden. Een 30-jarige man uit Groningen bleek een deur in de woning te hebben vernield, waardoor de bewoonster de man niet meer in de woning wilde hebben. De Stadjer weigerde echter de woning te verlaten. Toen de politie de man wilde aanhouden, begon de man zich direct te verzetten. Tijdens zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten meerdere malen. De verdachte is ingesloten op verdenking van bedreiging, belediging, huisvredebreuk en vernieling. In de woning, een soort opvanghuis, verbleef ook nog een tweede man, een 39-man uit Assen. Bij navraag bleek dat de Assenaar samen met de reeds aangehouden verdachte werd gezocht door Regiopolitie Drenthe op verdenking van een zware mishandeling, gepleegd in Assen. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: overvallen
In de nacht van maandag op dinsdag werd op een parkeerplaats aan de Basaltstraat een 19-jarige vrouw en haar 47-jarige vriend beroofd door drie onbekende personen. Hierbij werd de man vermoedelijk met een mes in zijn been gestoken. Hij moest met ernstig beenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Zo snel de onbekende daders opdoken, zo snel waren ze ook weer verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Westerbroek: dronken fietser
Een dronken fietser (21)uit Westerbroek veroorzaakte maandagavond op de Provincialeweg N860 bij zijn woonplaats een gevaarlijke situatie, doordat hij over de rijbaan reed en nagenoeg de gehele weg nodig had. Hij slingerde van links naar rechts, waardoor een achteropkomende automobilist hem nauwelijks kon ontwijken. Bij het inhalen kwam de fietser ten val en kon niet meer overeind komen. Politieagenten namen de man mee naar het politiebureau waarbij bleek dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: inbraak in school
In een school aan de Erasmusweg in Hoogezand is het afgelopen weekend ingebroken. Dit werd maandag ontdekt door de directeur die even op de school moest zijn. Bleek dat onbekende in het platte dak van het kantoor een gat hadden gemaakt en daar door waren gekomen. Er wordt een som geld vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leek:autokraker aangehouden
Een 39-jarige inwoner van Hoogezand is maandagnacht aangehouden in Sappemeer voor het plegen van een inbraak in een auto. De politie kreeg vanaf de Mastenmaker in Sappemeer de melding dat er werd ingebroken in een auto. Twee surveillerende agenten die snel ter plaatse waren kregen van een getuige een duidelijk signalement van de dader. De politie trof de betreffende persoon kort daarna in de omgeving aan. Hij had enkele spullen uit de betreffende auto bij zich. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: verdachten aangehouden voor brandstichting De politie heeft maandagnacht in Stadskanaal twee verdachten aangehouden van de brandstichtingen die het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden in de omgeving van het Pagedal in Stadskanaal. Zaterdagavond werd daarbij een auto in brand gestoken gevolgd door vijf anderen in de nacht van zondag op maandag. Maandagnacht kwam daar weer een auto bij op de Peellaan. In totaal hebben negen autos zware schade opgelopen. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)