Korps: Flevoland, plaats: district Noord 21-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Eenzijdig ongeval
LELYSTAD Een 38-jarige vrouw uit Lelystad is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Oostranddreef. Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij een auto aan in de berm aan de rechterzijde van de Oostranddreef, in de buurt van de rotonde Dronterweg en Geldersedreef. De bestuurster en haar 15-jarig dochtertje zaten in de berm. De beide inzittenden zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd. Het is nog onduidelijk hoe de aanrijding gebeurd is. In het ziekenhuis is van de bestuurster een bloedproef afgenomen.

Autos vernield
LELYSTAD Aan de Gondel stond maandagnacht een auto in brand. De brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. De politie sluit brandstichting niet uit. Daarnaast bleek van drie autos in de buurt ook de ruiten vernield te zijn. Een aantal eigenaren van de autos heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verlaten plaats ongeval
EMMELOORD Maandagavond botste een 27-jarige inwoner van Emmeloord op de Moerasandijviestraat met zijn bromfiets tegen een boom. Volgens getuigen was hij uit de bocht gevlogen en tegen de boom terechtgekomen. Daarna liet hij zijn bromfiets achter en ging met een voor hem bekende andere bromfietser mee. Na de melding trof de politie de achtergelaten bromfiets aan en nam deze in beslag. Daarna gingen de agenten op zoek naar de bromfietser. Zij vonden hem bij een medische dienst, hielden hem na medische controle- aan en namen hem voor nader verhoor mee naar het bureau. Hij is met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Een bloedproef wordt afgenomen. Proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een aanrijding wordt opgemaakt.