Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 21-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Politie houdt acht nepcollectanten aan
ALMERE Een week nadat de politie inwoners van Almere Haven waarschuwde voor nepcollectanten, zijn eind april acht Almeerse jongens in de leeftijd van 11 tot 16 jaar aangehouden. Een oplettende inwoonster van Almere Haven herkende de jongens en belde de politie. De jongens hebben tegenover de politie bekend dat zij vorige maand collecteerden met een nepbrief waarin zij geld vroegen voor nieuwe computers voor een basisschool. Ze wilden dit geld uitgeven op de kermis. Daarnaast bekenden ze tenminste 35 winkeldiefstallen bij meerdere winkels in Almere. Ze verklaarden dat ze deze goederen wilden verkopen op de Vrijmarkt tijdens Koninginnedag. De goederen zijn in beslag genomen. Justitie bepaalt wat er verder met deze jongens gaat gebeuren.

Ongeval A6
ALMERE Maandagmorgen heeft zich op de rijksweg A6 een eenzijdig ongeval voorgedaan. Een 27-jarige automobilist uit Amsterdam reed richting Amsterdam, lette waarschijnlijk niet op en raakte een hectometerpaaltje in de rechter berm. Hij stuurde tegen en botste tegen de vangrail aan de linkerkant van de weg. Vervolgens is hij aan de rechterkant van de weg geraakt en kwam onderaan het talud tot stilstand. De auto kwam op zijn kant terecht. De Amsterdammer kon zelfstandig uit het voertuig komen en is met pijnklachten in de schouders voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is afgevoerd.

Aanhouding na burenruzie
ALMERE Op de Lotusbloemweg zijn maandagavond een 36-jarige Almeerse en een 26-jarige Fransman aangehouden voor mishandeling. Ze worden ervan verdacht een 53-jarige buurtbewoner en zijn 49-jarige vrouw geslagen en geschopt te hebben. De verdachten zouden zich geërgerd hebben aan spelende kinderen. De man liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht en is voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht nar het politiebureau.

Aanhouding mishandeling
ALMERE De politie heeft maandagavond een 19-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou kort daarvoor op de H. Kuipers-Rietbergstraat een 15-jarig Almeers meisje van de brommer getrokken hebben. Ze liep hierbij een pijnlijke rug op. Aan de hand van signalement kon de 19-jarige kort daarna op de Jan Steenstraat aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.